Bridgestone, Fransız devine talip

Bridgestone'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) operasyonlarının, Fransa'nın lider araba servisi ve lastik perakende satış ağı Speedy'nin yüzde 100 hisselerini satın almayı planladığı bildirildi.
Bridgestone, Fransız devine talip


Brisa açıklamasına göre Bridgestone, EMEA operasyonu bünyesinde, Speedy'yi satın alma sürecine girdi.
 
Şirketin yüzde 100 hisselerini satın alarak Fransa başta olmak üzere Speedy'nin aktif olduğu tüm ülkelerde sürücülere ulaşacak Bridgestone, bu anlaşma ile büyüme stratejisine paralel sadece Fransa'da 800'den fazla perakende satış noktasına ulaşacak.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bridgestone EMEA operasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Eduardo Minardi, bu birleşmeyi Bridgestone'un büyüme stratejisi için çok kritik bir adım olarak değerlendirdi.
 
Minardi, "Speedy'yi, premium müşteri portfolyosu, geniş coğrafi yayılımı ve hizmet kalitesi ile güçlü bir stratejik iş ortağı olarak görüyoruz. Bununla beraber Speedy, güçlü bir marka bilinirliği ve yenilikçi bir yaklaşıma sahip. Speedy'nin yıllar içerisinde müşteri alışkanlıkları ve beklentilerine dair deneyimleri de Bridgestone'un öncü çalışmalarına katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
 
Speedy Üst Yöneticisi (CEO) Jacques Le Foll da "Dünyanın 1 numaralı lastik üreticisi ile güç birliği sağlamak, Speedy mağazaları ve müşterileri için önemli bir gelişme. Bu sayede Speedy, prensipleri, kalitesi, hizmet anlayışı ve yenilikçi ruhunun devamlılığını sağlayarak gelişimini güçlü adımlarla sürdürecek. Bu anlaşma her iki tarafa da değer sağlıyor. Speedy'nin bundan sonra da başarılı gelişimini sürdürmek için heyecanla çalışacağız." görüşünü paylaştı.
 
 "Bu iş birliği doğru yolda olduğumuzu teyit etti"
 
 Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay ise Türkiye'de Speedy firmasını temsil eden Authority Group ile 2014 yılında iş birliği yaptıklarını hatırlatarak, Brisa ürünlerinin bu iş birliğiyle Speedy mağazalarında araç sahipleri ile buluştuğunu dile getirdi.
 
Gürçay, şunları da kaydetti:
 
"Bu iş birliği ile uzmanlık alanlarımızdaki tecrübemizi Speedy noktalarına taşıyor, müşterilerimizin ürün ve hizmetlerimize erişimini artırmış oluyoruz. Teşkilatlanmayı işimizin temeli olarak alıyor, iş ortaklarımızla güçlenerek büyüyoruz. Benzer bir modelin, Brisa'nın ortaklarından Bridgestone'un bünyesinde Avrupa'da uygulanıyor olması, bizlere doğru yolda olduğumuzu ve lastik işinin geleceğinin hizmet ve perakendecilik sektöründe olduğunu teyit etti."