Brisa'dan kışlık bakım uyarısı

Lastik üreticisi Brisa'nın binek ve hafif ticari araçlara yönelik hızlı bakım markası OtoPratik, araç sahiplerini hem periyodik, hem de kışlık bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı.
Brisa'dan kışlık bakım uyarısı

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre, periyodik bakımların düzenli olarak yaptırılması hem araçların ömrünü uzatıyor, hem de trafik güvenliği açısından önem taşıyor.

OtoPratik de kış aylarının yaklaştığı bu dönemde araç sahiplerine periyodik bakımla beraber, kışlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

"Kışlık bakım seti" hizmeti sunarak araçları kış mevsiminde de emniyetli sürüş için hazırlayan OtoPratik, ayrıca araçların özellikle kış aylarında ihtiyaç duydukları buğu önleyici, buz çözücü, konsantre cam suyu ve kaza tespit tutanağından oluşan seti araç sahiplerine hediye ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, araçların belirli aralıklarla, özellikle mevsimsel geçişlerin yapıldığı dönemlerde periyodik bakımlarının yapılmasının trafik emniyeti açısından çok önemli olduğunu bildirdi.

Araçlarda bulunan hava, yağ, polen ve yakıt filtresi gibi malzemelerin araç kullanım sıklığına göre düzenli olarak değiştirilmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini aktaran Atış, bu gibi basit önlemlerin alınmamasının hem aracın performansını olumsuz etkilediğini, hem de trafik ve can güvenliği açısından büyük tehlike oluşturduğunu dile getirdi.

Kış döneminde araçların motorları daha geç ısınacağından saf su takviyesi yapılması, cam sularının donmasını engellemek için antifriz eklenmesi, akü bakımının yapılması ve gerekirse değiştirilmesinin araç sahiplerinin yapabileceği basit önlemler arasında yer aldığına dikkati çeken Atış, şunları kaydetti:

"Havaların soğumaya başladığı bu aylarda kar yağışı beklenmeden kış lastiklerine geçilmesi de emniyetli bir sürüş için büyük önem taşıyor. OtoPratik markamızla binek ve hafif ticari araçların kullanım ömürleri boyunca ihtiyaç duyacakları temel ürün ve aksesuarların yanı sıra, Brisa güvencesiyle servis ve hızlı bakım ihtiyaçlarını karşılıyor ve mükemmel bir müşteri deneyimi sunmayı hedefliyoruz."