Bu ağaç bir efsane! Hem sağlığımızı hem de ormanları koruyor!

Keçiboynuzu ağacının, hem sağlığımızı hem de ormanları koruduğunu biliyor muydunuz? Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu meyvesi tam bir şifa deposu iken; ağacı da ormanlar da çıkan yangının geniş alanlara yayılmasını önlüyor.
Bu ağaç bir efsane! Hem sağlığımızı hem de ormanları koruyor!

Keçiboynuzu tam bir şifa deposu olan bitkidir. Özellikle kışın tüketilmesi tavsiye edilen keçiboynuzu, eylül ve kasım aralığında açan, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Güney Avrupa bölgeleri ile birlikte çoğunlukla Akdeniz bölgesinde görülür. Keçiboynuzu kabuk ve tohumları, tahıllarda, kakao cinsi ürünlerde, unlu mamullerde kullanılabilir. Aynı zamanda diyabet, ishal, mide ekşimesi ve obeziteye karşı da faydaları bulunur.

close-up-carob-pods-heap-ceratonia-siliqua-background.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Keçiboynuzu içerisinde yer alan potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, sayesinde oldukça zengin bir besin olarak bilinir. Tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak bağışıklık sisteminin güçlü kalmasında etkili olur. Keçiboynuzunun faydaları şu şekilde açıklanabilir:

Astım ve bronşite iyi gelir

Zengin kalsiyum içeriğine sahiptir

Sindirim sistemini düzenler

Kan şekerine karşı dengeleyicidir

Kalp hastalıklarına karşı korur

organic-carob-pods-powder-carob-molasses-beige-background-locust-bean-healthy-food-ceratonia-siliqua-harnup-natural-vegan-eating-creative-food-pattrern-flat-lay-top-view.jpg

 Editör