Bu atölyede her şey var

Meram bölgesinde proje okulu seçilen İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu çocukların gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak “Tasarım Beceri Atölyeleri” açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Bu atölyede her şey var

Meram bölgesinde proje okulu seçilen İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu çocukların gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak “Tasarım Beceri Atölyeleri” açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi. Program kapsamında protokol üyeleri atölyeleri tek tek dolaşıp çocukların yaptığı sanatsal çalışmalara ortak olarak eğlenceli dakikalar geçirdi.

Tasarım Beceri Atölyelerinde çini sanatı, ebru sanatı, keçe sanatı, ahşap boyama, taş boyama, ahşap oyma, aşçılık eğitimleri veriliyor. Programın açılışına Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Servet Altuntaş, Ahmet Ciğerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Şube Müdürü Mustafa Acar, İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul için harcanılan her kuruşun hayırseverler kanalıyla, kendi ceplerinden vermeleriyle ve devletin imkânlarıyla oluşturulmasına dikkat çeken İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Müdürü Ramazan Dursun, o paraları kişilerin en fazla lehine olacak şekilde harcamaları gerektiğini ve bununda çok ciddi bir sorumluluğunun olduğunu söyledi.

bu-atolyede-her-sey-var-(3).jpg

“BİR UĞRAŞ ALANLARI OLSUN İSTEDİK”

Açılışı yapılan atölyelerin fikri yapısının iki yıl öncesini dayandığını kaydeden Okul Müdürü Ramazan Dursun, “2018-2018 eğitim yılına başlamadan önce yaz döneminde biz sanat sokağı olarak hazırlıkları yaptık. Bir uğraş alanları olsun o alanlarda ilerlesinler istedik. Bundan dolayı da bu çalışmayı başlattık. Yazın neticelendirdik sanat sokağımız oluştu. Ama 2023 vizyon belgesi 23 Ekim’de açıklanınca doğrudan hedef noktayı vurmuş olduk.” dedi.

ramazan-dursun.jpg

“AMACIMIZ BECERİLERİNUYGULAMAYLA KAZINDIRILMASI”

Tasarım Beceri Atölyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde uygulanmasına karar verildiğinin bilgisine veren Dursun, Milli Eğitim Bakanlığı şuanda standartlarının nasıl olacağı ile ilgili alt yapı oluşturmaya çalışıyor. Biz bu konuda zaten çalışmalarımız olduğu için şanslıydık bu çalışmaları bu alana transfer edip aynı zamanda fiziksel gelişim atölyeleri, planladık. Burada asıl mühim olan konu öğrencilerimizin yetenekleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi.” diye konuştu. Dursun, “İnsan kaynakları etkinse takım çalışmaları yapabiliyorsak direk bir sıfır öndesiniz. Diğer golleri atmak içinde onlarla beraber hareket edecek etkili lider diyebileceğimiz yöneticilere ihtiyaç var. Bu hususta da karşılıklı güven ve inanç olursa da zaten yürüyorsunuz. Engelleri kolay aşıyorsunuz.” diyerek takım çalışmasının önemine dikkat çekti. 

bu-atolyede-her-sey-var-(4).jpg

 “AMAÇ YETENEKLİ ÇOCUKLARI KEŞFETMEK”

Atölyede seramik, çini, resim gibi çalışmaların yapıldığını daha sonra bu yelpazenin genişleyeceğini belirten Resim Öğretmeni Selma Şahin, “ Amaç yetenekli çocukları keşfetmek çünkü her çocuğun potansiyeli olmayabiliyor. Toplumdan onların geri itilmemesi gerekir. Bu konuda ailelerin de bilinçli olması lazım. Hem eğitim anlamında sanat yönünden eğitiyoruz hem de burada ahlaki yönden de bir çocuğun ruhuna naiflik katmayı kız erkek demeden birlikte paylaşımcılığı da öğrenerek iş birliği yaparak bir proje oluşturduk.” şeklinde konuştu.

bu-atolyede-her-sey-var-(5).jpg

“OKULDAKİ HOCALARIN DESTEĞİYLE YAPILDI”

Atölyelerin açılmasında Okul Müdürü Ramazan Dursun’un öncü olduğunu vurgulayan Şahin,” Okulumuzun imkânı aynı özel okul gibi. Okuldaki hocaların desteğiyle yapıldı atölyelerin destekleriyle yine aynı şeklide bütçe olarak. Çocukların yeteneklerini ölçmek için etkinlik yaptık. Bin 100 çocuktan 145 tanesi yetenekliydi. Onlara ders vermeyi düşünüyoruz. Yarışmalara hazırlamayı düşünüyoruz. Bir kat sanat sokağımız bir kat da coğrafya gezegen sistemimiz bir katta da İngilizceye yönelik bir grup oldu. Okul yaşam alanı oldu onlar için gitmek zorunda oldukları bir yer değil. Ailelerden olumlu dönüşler almamız da güzel.” ifadelerine yer verdi. Son olarak Seramik ve Çini Öğretmeni Aynur Şahin ise, “ben seramik dersi veriyorum öğrencilere. İlk defa veriliyor çocuklar için. Çamurdan şekiller yaptırıyoruz. Yeteneklerinin becerilerinin gelişmesi için, bu dersleri veriyoruz. Grup ve bireysel çalışmalara da ağırlık verdik. Mesela paylaşmayı öğrendiler aynı zamanda sabrı da öğrendiler. Arkadaşı boyarken diğerinin beklemesi gerekiyor grup çalışmasında. İlk ben anlattım onlara sonra serbest bıraktım şekiller kalıplar da verdim. Bir de yaptıkça tasarım ve becerileri artıyor. Yeni şeyler akıllarına geliyor hayal güçleri genişliyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ