Bu besin akciğeri temizliyor! Konya'da fiyatı 100 lira

Kışın astım ve bronşit hastalarını sisten ve soğuktan daha fazla etkilenerek olumsuz durumlar yaşayabiliyor. Bu durum yaşanmaması için doğal çözümler aramak gerekiyor. Bunun çözümü içinse Konyalıların uğrak yeri tabi ki de aktarlar oluyor. Peki solunum yolu için aktarlar neler öneriyor Konyalı aktardan dinleyelim.
Bu besin akciğeri temizliyor! Konya'da fiyatı 100 lira

Aktar Yakup Baştimur, solunum yolu hastalılarına keçiboynuzunun iyi geleceğini söyledi.

Yakup Baştimur, “Halk arasında harnup olarak bilinen keçiboynuzu kalorisinin az olması ve doğal şeker içermesiyle birçok şeye faydası var. Toz halinde de kullanılan keçiboynuzunun irili ufaklı çeşitleri var. Sıklıkla tüketildiği, günlük beslenme rutininize eklendiğinde kış hastalıklarına karşı koruyucu oluyor. Ballı olanlar daha faydalı, faydaları saymakla bitmez. Solunum yolu hastalıklarına birebir olan keçiboynuzu kansızlığa da iyi geldiği söyleniyor. Vitamin ve mineraller olarak çok zengin. Kalp sağlığına, bağırsak problemlerine, kemik sağlığına iyi gelir. Genellikle akciğeri temizler diye bilinir.” ifadelerini kullandı.

bu-besin-akcigeri-temizliyor-konyada-fiyati-100-lira.jpg

Keçiboynuzu astım ve bronşite bire bir

Baştimur, “Aktarlardan temin edebileceğiniz keçiboynuzunu atıştırmalık olarak sürekli tüketirseniz, astım ve bronşite, kalp hastalıklarına iyi gelir ve kan şekerini dengeler.” diyerek keçiboynuzunun faydalarını vurguladı.

bu-besin-akcigeri-temizliyor-konyada-fiyati-100-lira-001.jpg

Baştimur, “Keçiboynuzu kaynatılıp suyu içildiğinde ise kansızlığa iyi gelir. Pekmezi de yapılıyor, düzenli kullanıldığında çok faydasını gören insan var. Her ne şekilde tüketilirse tüketilsin bir sürü faydasını görebilirsiniz. Kaynatılarak, bütün şekilde ya da pekmezini tüketerek bir sürü hastalığı önleyici etkilerinden faydalanabilirsiniz. Bir sürü faydasına rağmen fiyatı gayet uygun.” dedi ve fiyatlara değindi; “Keçiboynuzunun ballı olanı, iyisinin kilogramı 100TL, kaynatmak için küçük olanları ise 70-80TL arasında.” ifadelerini kullandı.

bu-besin-akcigeri-temizliyor-konyada-fiyati-100-lira-002.jpg