Bu da e-kurban

Teknoloji çağına ayak uyduran besiciler, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını internet üzerinden satışa sundu.
Bu da e-kurban

Teknoloji çağına ayak uyduran besiciler, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını internet üzerinden satışa sundu. İnternet sitelerinde kurbanlık hayvanların bilgilerini paylaşan besiciler, böylelikle daha fazla alıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Kullanımı her geçen gün artan internet sayesinde besiciler de kurbanlıklarını satabilmek için farklı yollara başvuruyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala internet çağına besiciler de uyum sağlayarak, hayvanlarını internet üzerinden satışa çıkarttı. Çeşitli internet sitelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışını yapan besiciler, bu sayede daha fazla müşteriye ulaşabiliyor. Besicilerin internete yükledikleri kurbanlık bilgileri ile kurbanlık satın almak isteyen vatandaşlar, hayvanların fiyatlarından nereden geldiklerine, ağırlıklarına kadar birçok bilgiye buradan ulaşarak kurbanlıklarını satın alabiliyor. Kurbanlıklarını internet üzerinden satın alan müşteriler istediği takdirde bazı besiciler kurbanlıkları keserek, etini alıcıların evlerine kadar ulaştırma imkanı sunuyor.

"Bu şekilde müşterilerin kurbanlıklarımıza talebi daha da arttı"

Kars'tan getirdiği kurbanlıkları internet üzerinden satan Zeki Tubay, "İnternete koyma fikrini üniversite öğrencisi yeğenim söyledi. Yeğenim kurbanlıkların fotoğrafını çekti ve internete yükledi. Zeytinburnu Belediyesi burada hayvan satmamıza izin verdi biz de buradan da yola çıkarak başladık. Bu şekilde müşterilerin kurbanlıklarımıza talebi daha arttı. Önceden daha az arıyorlardı bizi şimdi 150-200 tane malı internetten satıyoruz. İnternete yüklediğimiz fotoğraflarla buradaki hayvanlar aynı, böylelikle müşteriler mağduriyet yaşamıyor ve daha memnun kalıyor. Vatandaş internette görüyor, bizi arayarak 7-8 bin liralık kurbanlık istediğini söylüyor. Biz de ona göre fotoğraf çekip gönderiyoruz" dedi.

"İnternet üzerinden satışlar çok güzel"

Uzun yıllardır kurban sattığını belirten Zeki Yılmaz, "Komşularımız internet üzerinden daha güzel satış yapıyordu o yüzden biz de tercih ettik. İnternette talep daha çok, vatandaşlar daha çok görüyor. Buraya gelip gördüklerinde satışlarımız daha çok oluyor. İnternet üzerinden satış yapmaya başlamamızla satışlarımızda baya artış oldu, arayanlar da çok oluyor. İnternet üzerinden satışlar çok güzel" diye konuştu.

"14 bin 750 liraya boğa aldım"

İnternetten gördüğü boğayı Zeytinburnu'ndaki kurban pazarına gelerek alan Davut Aslan, "Ben internette araştırdım, kurbanlık kesmek için baktım sitelere girdim ve buldum. Hayvanlar çok güzel, adresini aldım internetten ve buraya geldim. Bu pazar, belediye tarafından yeni kurulmuş. Sıkı bir pazarlık yaparak 14 bin 750 liraya boğa aldım" şeklinde konuştu.

(Özel Haber) Bu da e-kurban

(Özel Haber) Bu da e-kurban

(Özel Haber) Bu da e-kurban

Kaynak: