"Bu darbe girişiminin arkasında 'Büyük Orta Doğu Projesi' var"

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Kamalak, bu darbe girişiminin arkasında ırkçı siyonizm ve küresel emperyalizmin olduğunu 'Büyük Orta Doğu Projesi'nin olduğunu söyledi.
"Bu darbe girişiminin arkasında 'Büyük Orta Doğu Projesi' var"

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Bu darbe girişiminin arkasında ırkçı siyonizm ve küresel emperyalizm vardır. Büyük Orta Doğu Projesi vardır. Bu gerçekleri bilmeden sadece ayın 15'ine bakacak olursak, kanaatimce olayları kavramak mümkün değildir. 15 Temmuz darbe girişimi içeridekiler bakımından birer figüranlıktır. Asıl aktörler dışarıdalar." dedi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşama ve Dayanışma Derneğinde (MAK-GÖÇ) partililerle bir araya gelen Kamalak, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamalak, darbe girişimine ilişkin yalnız "15 Temmuz" tarihe bakılmasının insanları yanıltacağını, olayın kökünün en az 100 yıl öncesine dayandığını savundu.

Kamalak, darbe girişiminin arkasında "ırkçı siyonizm"in, "küresel emperyalizm"in ve "Büyük Orta Doğu Projesi'nin" bulunduğunu ileri sürerek, "Bu gerçekleri bilmeden sadece ayın 15'ine bakacak olursak, kanaatimce olayları kavramak mümkün değildir." diye konuştu.

"Büyük İsrail Devleti"nin kurulmasını hedefleyen Büyük Orta Doğu Projesi'nin Batı ve Amerika el birliği ile uygulanmak istendiğini söyleyen Kamalak, "Büyük İsrail Devleti, Mekke ve Medine de dahil olmak üzere bizim Sivas'tan Mersin'e kadar çekilen hattın doğusunu içeriyor. Güneydoğu'da savaş niye oluyor acaba? PKK'nın elindeki silahlar nereden geliyor? Kendileri mi kurmuş silah fabrikasını PKK'lılar, Amerika'dan, İngiltere'den, dünyanın her tarafından geliyor." sözlerine yer verdi.

Kamalak, Türkiye'yi 1990'lı yıllarda ziyaret eden batılı ülke temsilcilerinin Necmettin Erbakan ile görüştüğünü, iktidara getirmek için destek olabileceklerini, karşılığında İsrail'in güvenliğinin arttırılmasını, Büyük Orta Doğu Projesi'ne destek verilmesini ve İslam'ın yeniden yorumlanması konusunda destek şartlarının olduğunu anlattıklarını ifade etti.

Kamalak, Erbakan'ın bu kişileri reddettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün bakıyoruz, İsrail güvenliği bakımından altın günlerini yaşıyor. Bu darbe girişimlerini orayla ilişkilendirmezseniz anlamanız mümkün değildir. 15 Temmuz darbe girişimi içeridekiler bakımından birer figüranlıktır. Asıl aktörler dışarıdalar. Allah aziz milletimizin yüzüne baktı, her şeye rağmen çok pahalıya mal olsa da darbe yine ucuz atlatıldı diyorum. Aslında ucuz değil, resmi açıklamalara göre 246 şehit, bin 536 yaralı, Meclisin bombalandığı herkesin malumu, Özel Harekat Daire Başkanlığı yerle bir edilmiş, 50 vatan evladı güzide polisimiz orada şehit edilmiştir. Bütün bunlara, ağır faturaya rağmen yine de ucuz atlattık diyorum. Darbenin başarılı olması durumunda Türkiye bölünecekti, Güneydoğu elden giderdi."

Demirci ziyareti

Kamalak, Yunusemre ilçesindeki ziyaretin ardından Demirci Şehir Sineması'nda partisinin genişletilmiş il divan kurulu toplantısına katıldı.

Kamalak, buradaki konuşmasında da Türkiye'nin bir felaketten döndüğünü vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın başyaverinin ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayından 295 askerin darbe girişimi nedeniyle tutuklandığını anımsattı.

Vatandaşlara büyük görevlerin düştüğünü belirten Kamalak, "Bu milletin birliğini sağlama vazifesi hepimize düşüyor. Elhamdülillah bundan daha haysiyetli bir davamız var. Arkanıza yaslanın arkanıza. Çünkü sizler dünyanın en şerefli bir teşkilatının onurlu mensuplarısınız. Yarın da Allah'ın izni ile hak galip gelecektir." diye konuştu.

Toplantıda Kamalak'ın yanı sıra, Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Metin Bulduk, Demirci İlçe Başkanı Kadir Kalan, çevre ilçe başkanları ve partililer yer aldı.

Kamalak, toplantı ardından geçen yıl hayatını kaybeden Manisa Milletvekili adayı Cemil Bağcı'nın Demirci Kabristanlığı'ndaki mezarını ziyaret ederek, dua etti.