'Bu darbe kökü dışarıda hain bir hareketti'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu darbe, milleti parçalamak için bir girişimdi. Kökü dışarıda, büyük, hain bir hareketti." dedi.
'Bu darbe kökü dışarıda hain bir hareketti'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişimine ilişkin, "Sadece hükümeti devirmeye yönelik bir darbe değildi bu. Bu darbe, milleti parçalamak, adeta milleti Suriye gibi karmakarışık, bölünmüş bir duruma sokmak için bir girişimdi. Kökü dışarıda, büyük, hain bir hareketti." dedi.

Eroğlu, Balıkesir Valiliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk milletinin darbe girişimi karşısında dimdik ayakta durduğunu söyledi.

"Bu, tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe girişimidir"

Milletin feraseti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'nın liyakati, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu'nun kararlılığı ile tüm siyasi partilerin darbeye karşı durmasının darbe girişiminin akamete uğradığını belirten Eroğlu, "Bu, tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe girişimidir. Bir grup asker elbisesine bürünmüş terör örgütü mensubu, böyle bir girişim yaptı fakat bunun karşısında askerler, Mehmetçikler, dimdik karşı durdu." diye konuştu.

Türk milletinin darbe girişiminin ilk gününden itibaren meydanları boş bırakmadığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sadece hükümeti devirmeye yönelik bir darbe değildi bu. Bu darbe, milleti parçalamak, adeta milleti Suriye gibi karmakarışık, bölünmüş bir duruma sokmak için bir girişimdi. Kökü dışarıda, büyük, hain bir hareketti. FETÖ denilen hainin planladığı darbe girişimi böylece akamete uğradı. Fakat milletimiz meydanlarda nöbete devam ediyor. İnşallah önümüzdeki pazar gününe kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yenikapı'da muhteşem bir nöbetle vatandaş evlerine çekilecek. Milletin nöbeti bitmez, evlerde, hudut boylarında devam edecek."

"543 milyon liralık yatırım"

Eroğlu, Balıkesir'e eli boş gelmediğini, kente çok büyük yatırımlar getirdiğini dile getirerek "Çayderesi mevkisinde büyük bir temel atma, açılış merasimi yapacağız. Burada 19 tesisin açılışını yapıyoruz. Bu Kuvayımilliye şehrine büyük yatırımlar gerekir. Biz de 543 milyon liralık bir temel atma ve açılış merasimi yapacağız." dedi.

Balıkesir'e yatırımların devam edeceğini aktaran Eroğlu, kentin tabiat turizminin gelişmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazıralanan eylem planı kitabını Vali Ersin Yazıcı'ya takdim etti.