Bu eğitimden hem aileler hem de çocuklar memnun

Selçuklu Belediyesi Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebinde çocukların dini eğitimin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağlanıyor. Elif-Ba, oyun ve rekreasyon, el becerileri, sanat ve sahne sanatları dersleriyle çocuklar, eğlenirken öğrenme fırsatı yakalıyorlar.
Bu eğitimden hem aileler hem de çocuklar memnun

Selçuklu Belediyesi tarafından Hacıkaymak Mahallesi'ne kazandırılan Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebi’nde çocuklar, verimli vakit geçiriyor. 5 eğitim atölyesi ve bir etkinlik alanından oluşan Çocuk Mektebinde, Elif-Ba, oyun ve rekreasyon, el becerileri, sanat ve sahne sanatları dersleri bulunuyor.

cocuk-mektebinde-2.jpg

Mektepte çocuklar, dini eğitimin yanı sıra gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlerde de bulunuyorlar. Çocuk Mektebi hakkındaki görüşlerine yer veren öğrenci velisi Fatma Sayımtaşar, “Muhafazakar bir insan olduğum için kızımın dini eğitim almasını istiyorum. Selçuklu Belediyemizle, müftülüğümüz böyle bir proje gerçekleştirmiş. Biz de bu projeden çok memnunuz.

Her anlamda çok iyi buluyorum. Fiziksel şartlar, hocalarımızın yeterliliği, sağlanan imkanlar benim için oldukça yeterli. Çocuklarımızın yapacakları etkinliklerde hem belediyemiz bize destek oluyor hem de müftülüğümüz. Çocuklara çeşitli hediyeler veriliyor. Onları motive ediyorlar. Fiziki şartlar, materyaller gerçekten çok güzel. Yüksek meblağlar ödemeden böyle bir fırsat elde ediyoruz. İçerisinde yemekhanesi de bulunuyor. Çocuğum burada değerler eğitimi, Kuran’ı Kerim eğitimi ve okul öncesi eğitim alıyor.” şeklinde konuştu.

cocuk-mektebinde-1.jpg

“4 YAŞINDA KURANI KERİMİ ÖĞRENDİ”

Kızının mektepte Kuranı Kerimi, sureleri ve duaları öğrendiğinin altını çizen Sayımtaşar, sözlerine şu şekilde devam etti. “Çocuğum buraya başladıktan sonra çok değişti. En önemlisi pandemi çocuğu olduğu için sosyalleşmesiydi. Arkadaşlarıyla bağ kursun, paylaşsın istiyordum ve o burada halloldu. Hem kendi iletişimi hem de benden bağımsız durması açısından değişti. Geçen yıl da gelmişti ve 4 yaşında Kuran’ı Kerim öğrenmiş oldu. Dualar, sureler öğrendi. Bu çok güzel bir şey. Çocuğumun algısı yüksekken, kapasitesi genişken bunları öğrenmesini istedim. Bağımsız anaokullarında da bana bunu vermemiz pek mümkün değil. Dolayısıyla böyle bir yer benim için mükemmel. Buraya çok fazla talep var. Zaten ben de herkese öneriyorum. Burada belediye başkanımızla da görüşmüştüm. Teşekkürümü etmiştim. Yine teşekkür ediyorum.”

cocuk-mektebinde-4.jpg

‘HUYU BİLE DEĞİŞTİ ÇOK SAKİNLEŞTİ’

Mektepte eğitim almaya başladıktan sonra çocuğunun sakinleştiği söyleyen Havva Özmen ise, “6 yaşındaki çocuğumu burada eğitim alması için getiriyorum. Geçen yıl da geliyordu. Biz her şeyden çok memnunuz. Geçen sene çok güzel şeyler öğrendi. O yüzden tekrar getirmek istedim. Buranın çocuğuma çok büyük katkısı var. Huyu bile değişti. Çok sakinleşti. Kuran’ı Kerim, sure, dua, boyama her şeyi öğreniyorlar. Farklı etkinlikler de yapılıyor. Tüm ailelere çocuklarını buraya getirmelerini öneririm. Diğer sene ablam da gönderecek. Etrafımızda çocuğunu gönderecek çok insan var. Ben memnuniyetimi herkese anlattım zaten. Buraya başlamadan önce bilmediği çok şey vardı. Seneye okula başlamıyor olsaydı o zaman da getirmek isterdim. Okul öncesi böyle bir eğitim alması verimli oldu. Zaten Kuran’ı Kerim öğrenen bir çocuğun okumayı daha iyi öğrendiği söyleniyor. İnşallah öyle olur. Bu fırsatları bize sunduğu için Selçuklu Belediyesine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

cocuk-mektebinde-7.jpg

‘AYNI EĞİTİMİ EVDE VEREMEZDİK’

Verilen eğitimlerden memnun kaldığını ifade eden Medine Kuşdemir de, “Yaz tatilinden beri oğlumu buraya getiriyorum. Memnun kaldığımız için kış dönemini de burada geçirmek istedik. Eğitimini çok güzel buluyorum. Bu yüzden hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Oğlum burada Kuranı Kerim eğitimi alıyor. Onun yanında el becerileri, saygı ve sevgiyi de öğreniyor. Çocuğum için çok faydalı oldu. Birçok sure öğrendi. Önceden sürekli şarkı söylüyordu şu anda sureleri okuyor. Diğer ailelere de çocuklarını buraya getirmelerini öneririm. Çünkü zamane çocukları büyüdükçe öğrenmiyor. Küçükken ne öğrenirlerse o akıllarında kalıyor. Aynı eğitimi biz evde veremezdik. Çünkü sürekli tablet, telefon, televizyonla ilgileniyorlar. Burada arkadaşları ve hocalarıyla daha güzel öğreniyorlar. Selçuklu Belediyemize ve müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Devamını diliyorum. Bahçe alanına da çocuklarımızın çıkınca oynayabilmesi için park yapılmasını talep ediyoruz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

cocuk-mektebinde-9.jpg

cocuk-mektebinde-10.jpg

cocuk-mektebinde-11.jpg

cocuk-mektebinde-14.jpg

 Muhabir
Etiketler :