İsmail Koç

İsmail Koç

Bu futbol teröristlerine kim dur diyecek?

Bu futbol teröristlerine kim dur diyecek?

Konya’da Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa Finalinde futbol teröristleri yine iş başındaydı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Konya’da Beşiktaş ve Galatasaray taraftarının holiganlıkları hiç yakışmadı. Maçın öncesinde ve maç esnasında yaşananlar kesinlikle kabul edilebilir şeyler değildi.

Türkiye’de sporda şiddet ve küfür ne yapılırsa yapılsın bir türlü önlenemiyor. Konya’da oynanan Süper Kupa finalinde Konya Emniyetinin zafiyetini gördük. Atiker Konyaspor’un maçlarında taraftarı didik didik arayan Emniyet güçleri Bu final maçında resmen sınıfta kaldı. Bu kadar yabancı madde tüm bu güvenlik önlemlerini aşarak stada nasıl girer anlaşılır gibi değil.

Geçen sezon bazı maçlarda basın mensubu olarak bizim bile üstümüz arandığını varsayarsak bu yaşananlar bir güvenlik zafiyeti değil de nedir? Demek bazı şeyler sadece göstermelik olarak yapılıyormuş.

Ayrıca maç boyunca özellikle de Galatasaray taraftarı hiç durmadan küfür etmesine ne demeli? Hangi geçen sene Konya’da küfür olmadığı halde Atiker Konyaspor’a ceza verip tribün kapatanlar bu maçta edilen küfürleri duymuştur inşallah. Galatasaray takımın sahası en az 5 maç kapatılmazsa eğer kimse bu ülke futbolunda adaletten bahsetmesin.

Bu stadyum ilk defa bu kadar yoğun kötü ve çirkin tezahürata maruz kaldı.  Kendi sahalarında istediklerini yapamayanlar Konya’da bu çirkinlikleri yapma cesaretini nereden buluyorlar?

Bu cezalar niçin var? Neden uygulanmıyor? Ya da adamına göre mi uygulanıyor? Türk futbolundaki bu adaletsizlik nasıl giderilecek?

Elektronik bilet madem uygulanmayacak her yıl ödenen ücretlerle sadece birileri zengin etmek için mi var?

Deplasman yasağı üzerinden uzun zamandır tartışmalar sürüp gidiyor. Deplasman yasağı da son düzenlemeyle de kalktı. Şu şartlarda deplasman yasağını kaldırmak mantıklı mı?

Konya bu yaşananları hak etmiyor. Bu şehrin insanları statları gözleri gibi bakarken üç beş kendini bilmez geliyor koltukları kırıyor, attığı meşalelerle saha zeminine, elektronik reklam panolarının kablolarına zarar veriyor. Bunları yapanlar kesinlikle tespit edilerek cezalandırılmalı. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Hatta bu olaylara karışanlar sporda şiddetten değil, kamu malına zarar vermekten yargılanmalı.

Bu sorunların çözülmesi ve bir daha yaşanmaması isteniyorsa sorunları halının altına süpürmek yerine üstüne gidilerek çözülmesi gerekiyor.  Kimin üstüne ne düşüyorsa bir an evvel yapmalı, suçlular cezalandırılmalı ve Türk futbolu katı cezalar uygulanarak bu holiganlardan temizlenmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR