Ahmet Sağ

Ahmet Sağ

Bu haftanın öne çıkan teknoloji haberleri

Bu haftanın öne çıkan teknoloji haberleri

Geçtiğimiz günlerde teknolojide yaşanan yenilikler neler?

Haber sitelerinde öne çıkan birkaç önemli haber şöyle:

Chrome artık açık kaynak kodlu!

Google, Chrome web tarayıcısının iOS sürümünü açık kaynak kodlu hale getirdiğini duyurdu. Böylece geliştirici topluluğu, Chromium açık kaynak deposuna ulaşarak iOS için "kendi Chrome'larını" geliştirebilecek.

Instagram'ın yeni halini gördünüz mü?

Instagram'ın Android uygulamasının 10.7.0 sürümünde birden fazla fotoğrafı tek gönderiye sığdırma işlevini test ettiği ortaya çıktı. Buna benzer bir işlevi Instagram reklamlarında görüyorduk ve eğer her şey yolunda giderse, aynı işlevi biz normal kullanıcılar da kullanabileceğiz.

Pokemon GO'dan 1 milyar dolarlık rekor

2016'ya damgasını vuran mobil oyun Pokemon GO rekor kırmaya devam ediyor. Kullanıma girdikten sonra yüklenme rekorunu kıran ve 500 milyon dolar gelire en hızlı ulaşan uygulama olarak tarihe geçen oyun şimdi de kırdığı yeni rekorla gündemde.

Uygulamalar hakkında hazırladığı analizlerle tanınan Sensor Tower firmasının yayınladığı rapora göre, Pokemon GO 1 milyar doları en hızlı geçen uygulama olarak da tarihe geçti.

Ancak görünen o ki oyun kendi rekorunu her geçen gün genişletmeyi sürdürecek.

Apple Macbook için kendi işlemcisini yapıyor!

Apple, bilindiği üzere iPhone ve iPad'lerı için kendi işlemcisini tasarlayan bir şirket. Gelen bilgilere göre şimdi hedef bu konudaki çalışmalarını MacBook platformuna taşıma yönünde. Eğer bu gerçekleşirse Apple, MacBook'larında Intel işlemcileri yerine kendi işlemcilerine yer verecek.

Google, dünyanın en değerli markası oldu

İnternet devi ve arama motoru Google, 'dünyanın en değerli markaları' listesinde 6 yıldır zirvede yer alan teknoloji devi Apple'ı geride bırakarak zirveye yükseldi.

Bağımsız danışmanlık firması Brand Finance'in yayınladığı 2017 yılı Global 500 adlı raporda, Google'ın marka değerinin geçen seneye kıyasla yüzde 24 artış göstererek 109,5 milyar dolara yükseldiği belirtildi. Geçen seneki raporda Google'ın marka değeri 88,2 milyar dolar olmuştu.

Böylece Google, Apple'ı geçerek, dünyanın en değerli markası oldu.

Twitter ios'da Beyaz Tasarıma Geçti

Sosyal medyanın önemli uygulamaları arasında yer alan Twitter, kendini yenilemeye devam ediyor. Her geçen gün daha faklı özelliklerle karşımıza çıkan Twitter iOS üzerinde yeni bir karar aldı.

Mavi ve siyah renkleriyle beraber bilinen Twitter, bu durumu artık yavaş yavaş bırakmaya başlayacak. Web sürümünde ise uzun bir süre önce tamamen değişikliğe giden yönetimin şimdi ise iOS uygulamasını güncellediği ifade edildi. Klasik tasarımların renklerini arkasında bırakan uygulamanın yayımlanan güncellemesinden daha sonra beyaz renge büründüğü biliniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Sağ Arşivi
SON YAZILAR