'Bu hainler en ağır şekilde cezalandırılacaklardır'

Danıştay Başkanı Güngör, "Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa sürede adalet karşısında hesap vereceklerinden ve en ağır şekilde cezalandırılacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.
'Bu hainler en ağır şekilde cezalandırılacaklardır'

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin darbe girişiminine ilişkin, "Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa sürede adalet karşısında hesap vereceklerinden ve en ağır şekilde cezalandırılacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Güngör, Danıştay üyeleriyle birlikte Danıştay'da yaptığı basın açıklamasında, "bir grup vatan haininin dün gece milli iradeyi, demokrasiyi ve ülkenin birliğini hedef alan alçakça bir kalkışmada bulunduklarını, aziz milletin devletine, demokrasiye ve sahip olduğu değerlerine sarsılmaz bir iradeyle bağlılığı sayesinde hak ettikleri cevabı aldıklarını, hain emellerine ulaşamadıklarını" söyledi.

Güngör, şunları kaydetti:

"Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa sürede adalet karşısında hesap vereceklerinden ve en ağır şekilde cezalandırılacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Hukukun üstünlüğü, demokratik ve anayasal düzenin korunması, huzur ve güvenin sağlanması hususunda halkımızın gösterdiği hassasiyet ve kararlı irade, her türlü takdirin üstündedir. Türkiye'nin güçlü geleceği için devletimizin daima yanında olduğumuzu, halkımızın demokrasiye sahip çıkmasından gurur duyduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz."