Bu ilçede internet bedava

Samsun’un Canik ilçesinde ücretsiz internet uygulaması başlıyor.
Bu ilçede internet bedava

İlk etapta Canik’in pilot bölge seçilen iki mahallesinde yararlanılan ücretsiz internet, artık Canik’in tamamında kullanılabilecek.
Özellikle öğrencilerin yararlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında deneme çalışmaları olumlu tamamlanan ücretsiz internet, Kurban Bayramı’nda bayram hediyesi olarak Canikli vatandaşların hizmetine sunulacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Özellikle öğrencilerimiz için yaptığımız ve bir eğitim projesi olan Ücretsiz İnternet, Canik halkımıza bayram hediyemizdir" dedi.
DENEME ÇALIŞMALARI BİTTİ
Ücretsiz internetin seçim öncesi vatandaşlara verdikleri bir söz olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bir sözümüzü daha gerçekleştirmenin onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımıza, özellikle geleceğimiz olan gençlerimize faydalı olacağına inandığımız her türlü projeye imza atmaya hazırız. İlk etapta iki mahallemizde uyguladığımız ücretsiz internetin deneme çalışmaları oldukça başarılı geçti. Şimdi tüm Canik halkımız internetten ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bu Karadeniz’de bir ilktir" diye konuştu.
BİR EĞİTİM PROJESİ
Yaşadığımız 21. yüzyılın bilgi çağı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Artık internet doğru kullanıldığında eğitimin bir parçası haline geldi. Çocuklarımızın, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiden en iyi şekilde yararlanması için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz araştırmalarını, ödevlerini evlerinde rahatlıkla yapabilecek. Bu bakımdan ücretsiz internet oldukça önemsediğimiz bir eğitim projesidir. Çocuklarımız artık eğitim çalışmaları için internet kafeleri dolaşmak zorunda kalmayacak. Ücretsiz internetin kullanımı da oldukça basit. Zaten nasıl kullanılacağıyla ilgili gerekli broşürleri dağıtacağız" şeklinde konuştu.
NASIL YARARLANILIR?
Ücretsiz internetten cep telefonu, tablet, laptop ya da masaüstü bilgisayardan yararlanmak oldukça basit. Cep telefonunun mesaj kısmına "internet" boşluk, "201" boşluk, üç harf ve üç rakamdan oluşturulacak "şifre" yazılır ve 3172’ye gönderilir. Daha sonra Wİ-Fİ’den internete girilir ve kullanıcı adı olarak işlem yapılan cep telefonunun numarası ve belirlenen şifre yazılarak internete girilebilir.