Bu ilçeler Konya’dan ayrılıyor mu?

İl olacak ilçeler, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları sonrası gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bu durum Konya’yı da yakından ilgilendiriyor. Konya’nın komşu ilindeki ilçe, il olursa Konya’nın da bazı ilçeleri oraya bağlanabilir. İşte merak edilen o ilçeler…
Bu ilçeler Konya’dan ayrılıyor mu?

Antalya’nın Alanya ilçesinin il olması durumunda Konya’nın Hadim ve Taşkent ilçelerinin de Alanya’ya bağlanması gündeme geldi. Alanya’nın il olması durumunda Konya’dan ayrılan bu ilçeler artık denizi olan ile bağlı ilçe konumunda olacaklar. İl olacak ilçeler, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları sonrası gündemdeki yerini koruyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 yılı başında yaptığı bir konuşmada, Türkiye'nin idari yapısının güçlendirilmesi için "100 il, 1000 ilçe" projesini gündeme getirdi. İl olmaya en yakın ilçeler bu açıklama sonrası heyecana kapıldı. Bu ilçeler arasında Alanya’da yer alıyor.

KONYA 2 İLÇESİNİ KAYBEDECEK

Alanya il olduğu takdirde çevresinde bulunan Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçelerinin buraya bağlanması bekleniyor. Alanya’da il olma potansiyeli yüksek olan ilçelerin arasında yer alıyor. İlçenin nüfusu, il merkezine uzaklığı, ekonomik yapısı ve ulaşım avantajları göz önüne alındığında il olma potansiyeli taşıyan bir ilçe. Eğer il statüsü kazanırsa, çevresindeki Mersin, Konya ve Karaman illerine ait bazı ilçe ve mahallelerin Alanya'ya bağlanması bekleniyor.

HADİM

Konya ilinin 31 ilçesinden biri. Konya'nın güneyinde yer alan ilçe; güneyde Taşkent, kuzeyde Bozkır ilçeleriyle doğuda Karaman ve batıda Antalya ile çevrilidir.

TAŞKENT

Konya ilinin 31 ilçesinden birisidir. Konya'nın en güney ucunda yer alan ilçe, Karaman ve Antalya illerine ve diğer bir Konya ilçesi olan Hadim ile komşudur. 11 Ağustos 1988 tarihinde Hadim'den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Kaynak:YENİ HABER

 Editör
Etiketler :