Bu işte bir işgal var!

Önceki günlerde de gündeme getirdiğimiz Trafik Tescil’in etrafında yaşanan kaldırım işgalinin ardından Yeni Haber’in objektiflerine yeni görüntüler takıldı.
Bu işte bir işgal var!

Yeni kaldırım işgali haberimiz de Emniyet Müdürlüğünün hemen yanı başında. Bu işgalin Konya Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanı başında hatta Emniyet Müdürlüğünün sokağında yaşanıyor olması da olayı daha da ironi yapıyor. 

Trafik ve yaya yoğunluğunun daha az olduğu yerlerde kaldırım işgaline karşı hassas davranan yetkililer yoğunluğun daha da fazla olduğu caddelerde ise aynı hassasiyeti göstermiyor. Bunun bir örneği de İl Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu Selçuklu İlçesi Telgrafçı Hamdibey Caddesi’nde meydana geldi. Park etmenin yasak olduğu caddede otomobiller kaldırımın tamamını park alanı olarak kullanıyor. Kaldırımı kullanamayan yayaların yola çıkmasıyla vatandaşlar her an otomobillerin arasında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bugüne kadar işgallere yetkililer tarafından çözüm bulunamadığını altını çizen vatandaşlar bunun İl Emniyet Müdürlüğü’nün yakınında olması olayın daha da ilginç bir hal almasına neden oluyor. Müdürlüğün hemen burnunun yanı başındaki işgale son verilememesi vatandaşların diğer işgallere nasıl son verileceği konusunda ümitsizliğe sevk ediyor.  Konya’nın birçok yerinde olan işgalin oldukça yoğun bir bölgede kendilerinin can güvenliğini hiçe saydığını ifade eden vatandaşlar, kış aylarının yaşandığı bu günlerde özellikle yağışlı havalarda daha da sıkıntıya soktuğunu ifade ediyorlar.  Tam da trafik uygulamalarının eksiksiz gerçekleşmesi gereken İl Emniyet Müdürlüğü’nün yanında meydana gelen işgallerin bir an önce son verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar görevliler tarafından denetimin daha sık yapılması gerektiğini ve park yapan araçların uyarılarak oradan kaldırılması gerektiğini söylediler.  Daha önce de böyle sıkıntı yaşadıklarını fakat yetkililer tarafından çözüm bulunmadığını belirten vatandaşlar bu sıkıntıdan kurtulmak istiyor.

isgal--(1).jpg

isgal--(2).jpg

isgal--(3).jpg
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ