İsmail Koç

İsmail Koç

Bu kadroyla buraya kadar

Bu kadroyla buraya kadar

Atiker Konyaspor bu sezon ligde ve Avrupa’da oynadığı oyun ve kaybettiği puanlarla taraftarını üzmeye devam ediyor.

Geçen sezon ligi üçüncü sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligine gruplardan katılma hakkı elde eden Atiker Konyaspor’dan bu platformdaki tecrübesizliğinden ötürü elbette beklentiler büyük değildi.

Avrupa Ligi’ne damgasını vurması, rakiplerini içerde dışarda mağlup etmesi de beklenmiyordu.

Tabi bu kadar kötü, silik bir futbol oynaması da…

Bu sezon Avrupa’daki başarısızlığı salt tecrübesizliğe da bağlamak yanlış olur. Osmanlıspor’un da Avrupa’da ilk senesi ama rakiplerine sahayı dar ediyorlar.

Atiker Konyaspor’un bu sezonki sıkıntısının temeli sezon başına dayanıyor.

Eldeki mevcut imkânlarla geçtiğimiz sezon büyük başarı elde eden takımdan kilit oyuncular ayrılıp da yerleri dolduramayınca kötü sonuçlar da kaçınılmaz oldu.

Avrupa Kupalarında oynayan bir takımın bir önceki sezonki kadrosu güçlendirileceğine daha da zayıflar ve orta sahasını Volkan Fındıklı, defansını da Mehmet Uslu gibi yetersiz oyunculara ısrarla emanet ederseniz kaçınılmaz sona da razı olmuş olursunuz.

Volkan Fındıklı’da Aykut Kocaman’ın gördüğü bizim göremediğimiz ne gibi bir özellik var Allah aşkına biri bize açıklasın da biz de bilelim.

Doğruyu söylemek gerekirse Atiker Konyaspor’un kadrosu Avrupa Ligi şöyle dursun PTT 1. Lig kalitesinden biraz hallice…

Düşünün ki Avrupa Kupası oynayan bir takımın üç oyuncu değiştirecek kadro derinliği yok. Değişiklik ikide kalıyor. Üçüncü değişiklik hamlesini yapamıyor Aykut Hoca…

Mevcut kadronun 3 kulvarı değil tek kulvarı bile zorlukla götürebileceği gün gibi ortadayken sezon başında artık Aykut Kocaman’ın mı yoksa kulüp yönetiminin mi etkisiyle midir bilinmez yeterli takviyeler yapılmadı, yapılmak istenmedi ya da yaptırılmadı.

Transfer yapmayıp takımın borçlarını sıfırlayacağız derken, neredeyse ligde korkulu rüyalar göreceğiz. Hâlbuki Avrupa’da ve ligde alınacak birkaç başarılı sonuç yapılacak transferlerin maliyetini fazlasıyla çıkarmaz mıydı?

Tarihi sezonda sonuç “Kocaman Hüsran…”

Atiker Konyaspor devre arası transfer dönemi çok iyi değerlendirilmeli. Eksik mevkilere kesinlikle kaliteli transferler yapılmalı.  UEFA’dan, TFF’den, Spor Toto’dan, sponsorlardan gelen paraların bir kısmını da lütfedilip transfere harcanmalı.

Avrupa’nın yeşil beyazlıların ayarlarını bozduğu bir gerçek…

Bu sezon Avrupa’yı geçtik ligde de işler iyi gitmiyor. Aykut Kocaman’ın öğrencileri geçen sezondan çok uzak bir görüntü sergiliyor.

Avrupa hengamesininin ardından Atiker Konyaspor’un ivedilikle lige dönmesi gerekiyor. Bunun da ilk ayağı Pazar günkü Kasımpaşa maçı…

Yeşil beyazlıların hem kazanabilmesi hem de ligin ilerleyen haftalarında korkulu rüya görmemesi ve taraftarını küstürmemesi için sahasında Kasımpaşa’yı kesinlikle yenmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR