Kasım Göçer

Kasım Göçer

Bu kalp seni unutur mu Aykut Kocaman?

Bu kalp seni unutur mu Aykut Kocaman?

            Aykut Kocaman Konyaspor teknik direktörü olduğunda  birileri bu takımın ligi üçüncü sırada tamamlayacağını, bir sonraki sezon ise Türkiye Kupası şampiyonu olacağını söyleseydi hiç kimse inanmazdı.

            Konyaspor'un Süper Lig’de mücadele ettiği yıllardaki en mütevazı ve belki de en düşük bütçeli kadrosuyla Aykut Kocaman hayal bile edemeyeceğimiz başarılara imza attı.

            Fazla seyir zevki olmayan bir futbol oynatmadı. Ancak sonuç alan bir futbol oynattı. Konyaspor'u tam bir sistem takımı haline getirdi.

            Konyaspor tarihinde pek çok ilki Aykut Kocaman'la yaşadı. İlk kez UEFA Avrupa Ligi’nde oynadı. İlk defa ligi üçüncü tamamladı. Ligi üçüncü tamamladığı sezon ligin ikinci yarısının da lideriydi. Konyaspor'la 66 puan toplayarak kulüp tarihinin en yüksek puanına ulaştı. Sonraki yıl ligde istediği sırayı elde edemese de bu sefer Türkiye Kupasını kazandı. Yani yine bir ilke imza attı ve Aykut Kocaman spor kamuoyunu şaşırtmaya devam etti.

Giderken Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkını bir kez daha elde etmişti. Konyaspor üst üste iki kez UEFA Avrupa liginde mücadele edecek ve bu yine altında Aykut Kocaman imzası olan bir ilk olacak.

             Tüm bu işleri çok ucuz maliyetli oyuncularla yaptı. Konyaspor kulübünü de mali olarak rahatlattı. Bir kulüp başka ne isteyebilir ki?

            İlklerin adamı. Soğukkanlı kocaman yürekli adam... Peri masalı gibiydi.  Güle güle kocaman yürekli adam. Yolun açık olsun. Seni haksız eleştirenler de oldu. Ama şu bir gerçek sen bu taraftarın gönlünde yer ettin. Bu kalp asla seni unutmayacak ve Konyaspor'un kapıları her zaman sana açık olacak.  Yaptıkların asla unutulmaz ve Konyaspor tarihine altın harflerle geçti.

            Belki daha önemlisi Aykut Kocaman ile Konyaspor'un vizyonu değişti. Konyaspor önceki yıllarda küme düşme endişesi taşıyan bir takımken Aykut Kocaman'dan sonra katıldığı her kategoride üst sıralara oynayan bir takım haline geldi. Tek korkum Aykut Kocaman'ın mirasının yerle bir edilmesi.

            Aykut Kocaman'ın bu vizyonunu devam ettirmek artık yönetimin elinde ve sorumluluğunda. Sonraki teknik adam bu vizyona uygun olmalı. Unutulmamalı ki Aykut Kocaman Konyaspor'a geldiğinde Fenerbahçe gibi Türkiye'nin üç büyük takımından birisini çalıştırmış, lig şampiyonluğu yaşamış, Avrupa tecrübesi olan bir hocaydı. Yeni teknik adamın kalibresi de Aykut Kocaman'ın kariyerine yakın olmalı. Aykut Kocaman kalibresinde olmayan  isimlerin bu yükün altında ezilme ihtimali yüksek.

           

 

 

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR