Bu kamu binalarına alıcı aranıyor!

Yıllardır boş bir şekilde bekleyen eski Bağ-Kur binası ve lojmanına alıcı çıkmadı. Ferit Paşa Mahallesi’nde bulunan bina, 24 Ağustos tarihinde 5 milyon 315 liradan ihale ile satışa çıktı fakat alıcısı çıkmadı.
Bu kamu binalarına alıcı aranıyor!

Uzun zaman Konya’ya Bağ-Kur binası olarak hizmet veren 12 katlı bina yıllardır boş. Nalçacı Caddesi’nin yanı başında Ferit Paşa Mahallesi Nişantaşı Sokak’ta bulunan bina, ne satıldı ne de başka bir amaçla kullanıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay ihale ile satışa çıkılan binaya alıcı çıkmadı. Eski Bağ-Kur binası 265 bin 750 lira teminatla, 5 milyon 315 liradan satışa çıkarıldı. Ama ihaleden de satış ile ilgili bir sonuç çıkmadı. İlerleyen aylarda tekrar ihale ile satışa çıkarılması düşünülen binanın yanı başında lojmanı da bulunuyor.

BİNA NE OLACAK?

Yaklaşık 12 yıldır atıl vaziyette olan bina, birçok kez farklı amaçlarda kullanılmak üzere gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda hastane yapılması noktasında bile düşünülen binanın akıbetinin ne olacağı halen belli değil. Şehrin merkezinde bulunan binanın metruk görüntüsü bölge halkını rahatsız etse de satışı ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. Mahallelilerden şikayet gelmesi üzerine de yaklaşık 1 yıldır bina güvenlik görevlileri tarafından korunuyor. Binanın satılması, bölge halkını rahatlatmış ve bir devlet binası daha metruk halden kurtulmuş olacak. 

YILLARDIR BEKLİYOR

Bağ-kur, SSK ve Emekli Sandığı’nın birleşmesinin ardından birçok ilde bu müdürlüklere ait bina boşa çıktı. Boşa çıkan binaların akıbeti hakkında kimse kesin bir bilgiye ulaşamadı ve bu binalar boş olarak bekledi. Bunlardan bir tanesi olan Konya eski Bağ-Kur binası metruk halden bir türlü kurtulamadı. Konya SGK İl Müdürlüğü birleşmenin ardından boşa çıkan binanın satışına karar vermesine rağmen, bina bir türlü satılamadı.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ

img_1746.jpg