“Bu kardeşliği asla bozamayacaklar”

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından ALİM Projesi kapsamında bu hafta Yakın Tarihimiz ve Güncel Siyasi Gelişmeler konusu masaya yatırıldı.
“Bu kardeşliği asla bozamayacaklar”

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) Projesi kapsamında çeşitli konularda gerçekleştirilmeye devam edilen eğitim programlarında bu hafta Yakın Tarihimiz ve Güncel Siyasi Gelişmeler konusu masaya yatırıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu genç işadamlarına yakın tarihimiz ve son dönemde yaşanan olaylar hakkında bilgiler verdi.

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, “Ülke olarak uzun yıllardır başta ekonomi ve siyaset olmak üzere her alanda istikrarımızı sağlamış ve 2023 hedeflerimize doğru hızla ilerliyorduk. Ülkemizin bu gelişiminden rahatsız olan şer odakları ve bu odakların ülkemiz içerisindeki taşeronları genel seçimlerin ardından oluşan siyasi belirsizlik ortamını fırsat bilerek istikrarımızı bozmak istediler. Bizler de bu hafta son dönemde ülkemizde yaşanan gelişmeleri incelemek istedik” dedi.

 

Konferansta konuşan Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, “Bir toplum ne kadar farklı kültürlerden meydana gelirse o kadar büyüme ve güçlü olma şansına sahiptir. Tek bir etnik unsurdan oluşan devletler çok kısa sürede yıkılmaya daha yakındır. Çünkü bir toplumda dinamizmi sağlayan en büyük etken farklı etnik oluşumlardır. Ulus devletlere bakacak olursak kendi içlerindeki diğer kültürel yapıları ve etnik oluşumları yok sayarlar. Biz toplum olarak farklı etnik yapıları ve farklı kültürleri içimizde barındıran bir yapıya sahibiz. Bu yapı aynı zamanda ülkemizin kültürel zenginliğinin de göstergesidir. Ancak ülkemizin bu kültürel yapısı ve etnik mozaiği ülkemiz üzerinde kirli hesapları olanların bu durumu kullanmalarına da zemin oluşturuyor. Dünya sermayesini yöneten güçler dünya üzerinde hüküm süren devletlerin hassas noktalarını başka bir deyişle sinir uçlarını çok iyi biliyorlar ve değişen dünya düzeninde ona göre pozisyon alıyorlar. Küresel sermayeyi yöneten bu güçler kontrol altına aldıkları ülkelerde kapitalist sistemi yaygınlaştırmak için çaba harcıyor ve tüketim kültürünü benimseterek tüketim toplumu oluşturmaya çalışıyorlar. Yıllar önce Ortadoğu’da zulüm ve gözyaşı ile inşa edilmeye çalışılan sistemin bugün iflas ettiği gözlenmektedir. Sistem bugün yeninden inşa edilmeye çalışılmaktadır, ancak bu defa bölgenin dizaynı daha sancılı gerçekleşmektedir. Ortadoğu’da bugün yaşananların temel sebebi de budur. Bölge adeta ateş çemberine dönmüş, farklı ülkelerin ve farklı çıkar gruplarının rant alanı haline gelmiştir. Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmeler ülkemizi de olumsuz etkilemektedir. Savaş ve kaos ortamından yararlanan terör örgütleri güç kazanırken sınırımızda da tehdit oluşturmaktadır. Ülkemizin uzun yılardır mücadele verdiği terör konusu tam çözülme aşamasına gelmişken yeniden hortlatılmak istenmesinin altında yatan en önemli sebep Türkiye’nin bölgede söz sahibi olmasının egemen güçleri rahatsız etmesidir. Küresel güçler Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi noktasında ülkemizi tehdit olarak görüyorlar. Bu sebeple de genel seçimlerin ardından oluşan siyasi belirsizlik ortamını fırsat olarak kullanmak istediler. Meşru yollardan devletimizi ve hükümetimizi yıpratamayacaklarını anlayan bu kirli odaklar ve bu odakların ülkemizdeki işbirlikçileri ülkemizde tesis edilen kardeşlik ve huzur ortamını terör yoluyla bozmaya çalıştılar, ancak devletimiz bu konuda asla taviz vermedi ve terörle etkin mücadelesini sürdürmekte. Milletimizin bu yaşanan olayları milli hafızasına kaydettiğine, kardeşliğine ve birlikte yaşama kültürüne kast eden bu kirli ellere geçit vermeyeceğine inanıyorum. Yaşanan terör olaylarının ülkemizdeki kardeşlik ruhunu ve kültürel mozaiğimizi bozamayacağına aksine kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğine olan inancımız sonsuzdur” ifadelerine yer verdi.

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’na günün anısına hediye takdim etti. 

genc-musiad-konya-sube-1.jpg

genc-musiad-konya-sube-2.jpg