İsmail Koç

İsmail Koç

BU KEZ OLMADI!

BU KEZ OLMADI!

Torku Konyaspor geçen haftaki müthiş geri dönüşle Fenerbahçe’yi mağlup ettiği maçın ardından oynadığı maçta deplasmanda Sivasspor’a 2-0 mağlup oldu. Yeşil beyazlılar bu sonuçla ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Geçen hafta Kayserispor’a deplasmanda mağlup olan Roberto Carlos’un talebeleriyse bu sezonun ilk galibiyetini almış oldu.

Torku Konyaspor Sivasspor maçına  geçen haftadan iki değişiklikle başladı. Fenerbahçe maçında oyuna sonradan girerek galibiyette önemli rol oynayan iki isim, Ömer Ali Şahiner ve Mehmet Uslu bu kez ilk 11’de başladı.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Sivasspor daha istekli ve atak başladı.  Aatıf Chahechouhe ve John Utaka Torku Konyaspor savunmasını ilk yarıda en çok zorlayan isimlerdi.

Özellikle Ali Turan’ın savunduğu kanadı çok iyi kullanan ev sahibi ekip, buradan ataklar geliştirmeye çalıştı.

İlk yarının ortalarına doğru Konyaspor oyunu dengelemeyi başardı. Ev sahibi ekip topla daha fazla oynamasına ve atak görünmesine rağmen ilk yarının en tehlikeli atakları Konyaspor’dan geldi.

Bu atakların birinde yeşil beyazlıların kullandığı bir köşe vuruşunda Sivasspor kalecisinin boşa çıkmasıyla Thorvalsson’a çarpan top keleye doğru yönelip ağlara gitmek üzereyken defans topu güçlükle çıkarmayı başardı.

İlk yarıda rakibine göre daha etkili olan Konyaspor olmasına rağmen iki taraf da gol atmayı başaramayınca karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Konyaspor ilk yarıda bir deplasman takımı nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Önce rakibini durdurdu, sonra bulduğu pozisyonlarla gol aradı.

İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi daha etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Bunun semeresini de Sivasspor 55. Dakikada bulduğu golle aldı. Defasın arkasına atılan pas da Torku Konyaspor savunması uyuyunca topla buluşan Burhan Eşer topu ağlara göndererek Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi.

Golden hemen sonra oyuna müdahale eden Uğur Tütüneker Kibong’u oyundan alarak taktiksel bir değişikliğe giderek çift ön liberodan tek ön liberoya döndü.

Konyaspor yediği golün ardından özellikle de Erdal’la rakip sahada gol arasa da bunda başarılı olamadı.

Dakikalar 66’yı gösterdiğinde Sivasspor köşe vuruşundan Ümit ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı.

Torku Konyaspor bu maçta defansif anlamda hazır olmadığı gözlendi. Oynanan iki maçta da 4 golün yenmesi bunun göstergesi.

Takım savunması orta sahadan, hatta hücum bölgesinden başlar. Torku Konyaspor bu maçta bunu beceremedi.

Uğur Tütüneker’in geçen seneden beri devam eden rakibe önde basan, oyununu bozan oyun yapısını maçın ilk yarısında izledik.

Ancak ikinci yarıda golün de gelmesiyle Torku Konyaspor rakibine hem skor hem de oyun anlamında boyun eğdi.

Uğur Tütüneker oyuna müdahale edip maçın gidişatını değiştirmek istedi ancak bunu başaramadı.

Çünkü 18 kişilik kadroda ikinci bir forvet oyuncusu yok!

Kadroda düşünülmeyip gönderilen Atilla Yıldırım’ı hatta İbrahim Alan’ı bile aradı sanki Uğur hoca.

Oyuncu değişikliklerinden sadece ilki taktik bir değişiklikti. Diğer değişiklikler sadece oyuna taze bir kan amaçlıydı.

Sivasspor maçında Torku Konyaspor kadro derinliğinin olmamasının sıkıntısını yaşadı.Uğur Tütüneker oyuna ofansif anlamda müdahale edemedi.

Thorvaldsson ilerde tek başına kaldı. Geçen hafta takıma dahil edilen Hasan Kabze bu maçta da kadroya giremedi.

Torku Konyaspor transfer komitesinin transferlerde ağır davranmaları umarım daha fazla puan kaybına neden olmaz..

Çünkü Torku Konyaspor’un Süper Lig’deki öncelikli hedefi ligde kalmak ve alınan her puan çok değerli.

Ancak her şeye rağmen umutsuzluğa kapılmamak gerek. Ne geçen hafta Fenerbahçe'yi mağlup eden takımı göklere çıkarmak, ne de Sivasspor’a yenilen takımı yerin dibine sokmak gerek!

Henüz ligde iki hafta geride kaldı. Lig uzun bir maraton.

Her takımın eksikleri var. Torku Konyaspor’da eksiklerini bir an önce tamamlayıp lige devam etmeli.

Konya’da  oynanacak Kasımpaşa maçı da bunlardan ilki..

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR