Bu kıraathanede sadece oyun oynanmıyor

Bu kıraathanede sadece oyun oynanmıyor
Bu kıraathanede sadece oyun oynanmıyor

 Mersin'de 6 yıldır hizmet veren bir kıraathane, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve etkinliklerle müşterilere benzerlerinden farklı ortam sağlarken, ilginç özellikleriyle Mersin Üniversitesi öğrencilerine de tez konusu oldu.

"Gülnar-Mutlular Kıraathanesi" ismiyle 2009 yılında kent merkezinde kıraathane açan İsa Bucak, iş yerinin gerçek kıraathane kültürünün yaşatıldığı bir ortam olması için çabaladı.

İş yerinde çok sayıda kitap bulunduran ve okuma salonu kuran Bucak, aradan geçen 6 yılda düzenlediği sosyal sorumluluk projeleriyle de ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

Bucak, AA muhabirine, kıraathanesinin sadece oyun oynanan ve boş vakit geçirilen yer olmasını istemediğini söyledi.

Her türlü detayı düşünmeye çalıştığını aktaran Bucak, okuma salonundan herkesin faydalanabilmesi için çok sayıda kitap, gazete ve dergi bulundurduğunu belirtti.

Tavla turnuvaları da düzenlediklerini ve katılım ücretlerinden elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi bir üniversite öğrencisine bağışlandığını anlatan Bucak, iş yerinin yıllık gelirinin yüzde 3'ünün de yine ihtiyaç sahibi bir aileye verildiğini kaydetti.

Bucak, müşterilerin katkısıyla ağaç dikme kampanyaları da düzenlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kıraathaneyi açtığımız günden beri birçok sosyal etkinliğe imza attık. Amacımız topluma gerçek kıraathanelerin ne olduğunu anlatmak. Kıraathanelerin sadece oyun yerleri olmadığını kanıtlamak istiyoruz. İlk açtığımız günden itibaren kurduğumuz kütüphanemizde çok sayıda vatandaşımız gelip kitap okuyor. Her gün günlük gazeteleri bulunduruyoruz. Vatandaşlar vakit öldürmeye değil dinlenmeye ve sosyalleşmeye geliyor."

- Tez konusu oldu

Bucak, iş yerinde meydana gelebilecek yangın veya deprem gibi olaylara karşı sigorta yaptırdığını belirterek, müşterilerin de bu tarz durumda zarar görmeleri halinde sigorta kapsamında olduğunu söyledi.

Acil sağlık sorunlarına müdahale edebilmek için bir personele ilk yardım eğitimi aldırdığını anlatan Bucak, hijyene de özel önem verdiklerini, tüm bulaşıkların makinede yıkandığını ifade etti.

Bucak, müşterilerin de uygulamalardan memnun olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İş yerimize ilk kez gelenler ortamdan çok memnun kalıyorlar. Yaptığı sosyal etkinlikleri duyanlar da bize destek vermeye geliyor. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri faaliyetlerimizi tez konusu yapmak istediklerini söylediler. Geldiler bizimle vakit geçirdiler ve gözlemlerini, yaptıkları röportajları tez olarak hazırladılar."