Bu kızıl günlerin vebali kimde? İşte Konyaspor’u puan kaybına iten faktörler…

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de çıktığı son 8 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Dahası yeşil-beyazlılar, söz konusu süreçte 4 puan toplayarak maç başına 0,5 puan ortalaması yakaladı. İşte Konyaspor’u puan kaybına iten faktörler…
Bu kızıl günlerin vebali kimde? İşte Konyaspor’u puan kaybına iten faktörler…

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de çıktığı son 8 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Dahası yeşil-beyazlılar, söz konusu süreçte 4 puan toplayarak maç başına 0,5 puan ortalaması yakaladı. İşte Konyaspor’u puan kaybına iten faktörler…

MAÇ BAŞINA 0,5 PUAN!
Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Atiker Konyaspor, son yılların en kötü istatistiklerinden birisine imza attı. Oynadığı son 8 maçta galibiyet alamayan Aykut Kocaman ve talebeleri, bu süreçte sadece 4 puanı hanesine yazdırmakla yetindi. İkinci yarının başında üst üste galibiyetler alan ve rehavete kapılan Anadolu Kartalı, Avrupa yolunda ağır yara aldı. Yeşil-beyazlılar, ligin kalan haftalarında seri galibiyetler almak zorunda kaldı. Ortaya koyulan ruhsuz futbolla eleştiri oklarına maruz kalan yeşil beyazlıların, kalan 7 haftada oynayacağı oyun tarzı ve toplayacağı puan merak ediliyor.

HAKEM HATALARI YAKTI
VAR sistemi gelmesine rağmen sezon boyunca hakem hatalarından dert çeken Atiker Konyaspor, bu süreçte 3 önemli maçta hakemzede oldu ve daha sonra ruhunu kaybetti. İlk olarak Konya’da oynanan ve 1-1 biten Yeni Malatya maçında hakem Halil Umut Meler, Malatya’nın golünün öncesinde hatalı taç kararı verdi ve Konyaspor’a pahalıya patladı. Ertesi hafta ise Fenerbahçe deplasmanında hakem Fırat Aydınus’un Jahovic’e gösterdiği komik kırmızı kart ve Beşiktaş maçında hakem Ali Palabıyık’ın Amir’e yapılan penaltıyı görmemesi Kartalın kolunu kanadını kırdı.

RUH KAYBI VE BİREYSEL HATALAR
Süper Lig’in ikinci yarısına Erzurumspor ve Antalyaspor galibiyetleriyle başladıktan sonra havaya giren Aykut Kocaman'ın talebeleri, üst üste yaşanan hakem hatalarından sonra yaşanan puan kayıplarının neticesinde özgüven kaybı yaşamaya başladı. Ruh kaybına bireysel hatalar da eklenince ortaya inanılmaz bir tablo çıktı. Özellikle Ali Turan’ın Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında, Filipovic’in ise Ç.Rizespor karşılaşmasında yaptığı bireysel hatalar Atiker Konyaspor’un puanlar kaybetmesine neden oldu.   

KOCAMAN’IN İSTATİSTİĞİ DÜŞTÜ
Alınan üst üste kötü sonuçlar teknik patron Aykut Kocaman’ın da karnesini olumsuz etkiledi. Geçen senenin en başarılı teknik direktörü seçilen ve Rıza Çalımbay’ın ardından göreve geldikten sonra yüksek galibiyet oranı yakalayan Aykut Kocaman’ın maç başına 1,20’yi gördü. Kariyerinin zorlu süreçlerinden birini yaşayan tecrübeli teknik adam, sezon sonuna kadar bu oranı en az 1.70’e çekmeye çalışacak. Konyaspor camiası da Aykut Kocaman’a sonsuz güven duyuyor. Rıza Çalımbay’ın ise Konyaspor’daki puan ortalaması ise 1.42’ydi.

8 MAÇLIK SONUÇLAR

Bursaspor      0 – 0     Konyaspor  
Konyaspor     1 – 1     Yeni Malatya 
Fenerbahçe   1 – 1     Konyaspor
Konyaspor     0 – 1     Kayserispor
Konyaspor     1 – 1    Göztepe  
Beşiktaş         3 – 2    Konyaspor
Konyaspor      0 – 2    Ç.Rize   
Başakşehir     2 – 0     Konyaspor
VELİ ÖZKAN / YENİ HABER GAZETESİ

sayfa-16.jpg