Bu kurbanda da yetimlerin ve mazlumların yüzü gülecek

RİDA bu yıl da binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacak.
Bu kurbanda da yetimlerin ve mazlumların yüzü gülecek

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği bu yılda kurban programını dünyanın 11 ülkesinde organize ederek “KURBAN YETİMLERLE GÜZEL”  sloganıyla binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacak. Yurtdışı Kurban bedelini 350 tl, Yurtiçi Kurban Bedeli 650 tl ve Suriye Kurban Bedeli 500 tl olarak belirleyen dernek, Kurban 2016 programının açıklandığı bir basın toplantısı düzenledi.

RİDA Derneği Üyesi ve Kenya Dadab Kampı Kurban sorumlusu Ahmet Gazi Akpınar yaptığı açıklamada bu Kurbanda 11 ülkede vekâlet verilen kurbanları keserek etlerinin binlerce yetime, mazluma ve yoksula bizzat ulaştırılacağını söyledi. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle halkın güven duygusunun sarsıldığını ve kurban bağışlarında önceki yıllara göre bir düşüş olduğunu belirten Akpınar, bu kötü insanların düşünceleri yüzünden binlerce yetimi, yoksulu ve mazlumu kurban etmenin doğru olmadığını söyledi. Halkın kurbanlarını ve tüm bağışlarını gerçekten emin bildikleri yere vermelerinin, verdikleri her kurumdan da yaptıkları bağış hakkında yerine ulaştığına dair somut deliller istemelerini söyledi. Akpınar ayrıca 2010 yılından bu yana dernek olarak gerçekleştirdikleri tüm Kurban organizasyonlarında kesilen her kurbanın video görüntüsünü tek tek kayıt altına alarak bağışçılara ulaştırıldığını söyledi. Bu kurbanda da vekalet aldıkları tüm kurbanları bizzat video kaydı ile bağışçılara ulaştıracaklarını ve Kurban kestikleri bölgelerin, dünyanın yaşanması en zor, kritik olan bölgeler ve kamplar olduğunu söyledi.

rida_.jpg

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜLTECİ KAMPLARINDA AÇLIK SÜRÜYOR   

     Kenya Dadab kampı hakkında açıklama yapan Akpınar şu sözleri söyledi. “Somali’deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde ölüm yolunu aşarak gelen Somalili Müslümanların oluşturduğu bir kamp. BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden biri olan ve yaklaşık 700bin mültecinin yaşadığı Dadab kampında 6 yıldır, 9 medresesi, 2 aşevi, 6 mescidi ile çalışmalarını sürdüren RİDA, yaklaşık 3300 yetim çocuğumuza bu medreselerde eğitim vermekte ve karınlarını doyurmaktadır.  Sadece Kurban bayramında et görebilen bu kampta her yıl olduğu gibi bu yılda da düzenleyeceğimiz Kurban organizasyonu ile binlerce hisse kurbanı yetimler başta olmak üzere, tüm fakir ve mazlumlara ulaştıracağız. Acı bir gerçek var ortada. BM bu kamptaki Müslümanlara gıda yardımını kısmi olarak durdurdu. Buda kısmi açlıktan ölümlere yol açmakta. Bizler sadece bayramlarda değil yıl boyu bu bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hangimiz açlıktan dolayı çocuklarımızın ölmesini isteriz. Bu çocuklar ümmetin çocukları, Peygamberin emaneti bunlar. Biz buraya sırt çevirirsek burada açlıktan dolayı çocuk ölümleri çoğalacak. Büyük vebal altındayız. O yüzden bütün hayırseverleri bölgeye acil yardıma çağırıyoruz” dedi.

SUDAN DARFUR - NYALA KAMPLARI

        2,5 milyon mültecinin yaşadığı Sudan’ın Darfur bölgesinde de Kurban çalışması yapılacağını açıklayan Akpınar şu sözlere yer verdi. “Yıllardır süren kabile savaşları, dökülen kardeşkanı ve bunun neticesinde sayıları artan binlerce yetim. Evet, burası Darfur. Yani BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden diğeri. Yaklaşık 2,5 milyon Müslümanın yaşadığı kamplarda, yaşamla ölüm arasında mücadele edilen bir bölge. Bölge halkının büyük takdirini alarak beş yıldır faaliyetlerine devam eden RİDA çalışmalarını 35 okulda 2300 yetime, 28 kuran kursunda 2871 hafız ve kuran talebesine, kimsesizler yurdunda kalan 200 sokak çocuğuna aşevimizden çıkan yemekle hem karınlarını doyurmakta hem de eğitimlerine katkı sağlayarak, gönüllerine hitap ederek çalışmalarını sürdürmektedir. 2012 yılında yapılan ve bölgenin takdirini toplayan Yetim Meslek Edindirme Merkezi ve Külliyesinde 100 civarında çocuk 10 ayrı meslek dalında eğitim almakta. RİDA olarak bölgenin kanayan yarası konumundaki kamplarda bu yılda kurban faaliyeti gerçekleştirerek yüzlerce yetim ailesi ve yoksulların yüzünü güldüreceğiz inşallah” dedi.

MİSYONERLERİN KISKACINDAKİ KAKUMA’DA MÜSLÜMANLARIN DRAMI

      Müslümanların adını bile duymadığı bir bölge olan Kakuma kampı hakkında da bilgi veren Akpınar bölge hakkında ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. “ Kenya’nın Uganda sınırına yakın Turkana bölgesine BM tarafından 23 yıl önce kurulan ağırlığını Sudan ve Somalili Müslümanların oluşturduğu ayrıca 15 ayrı Müslüman ülkesinden mültecilerin yaşadığı Kakuma kampına ilk ve tek Müslüman yardım kuruluşu olarak giren RİDA, kampta yaşayan Müslümanlar tarafından “bir gün geleceğinizi biliyorduk” cümleleri ve gözyaşlarıyla karşılanmıştır.  Yaklaşık 110 misyoner kuruluşun olduğu ve Misyonerlerin kıskacında bir yaşam süren Müslümanlar çok sıkıntı içerisinde bir yaşam sürmekte.Kakuma kampına kurulduğu günden beri ilk defa bir Müslüman yardım kuruluşu tarafından kurban organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Yerinde hizmet anlayışını Kakuma kampında da sürdüren RİDA, burada açtığı medreseler ile yüzlerce kişinin Müslüman olmasına vesile olmuştur.  Bu yılda RİDA Derneğinin organizasyonunda çeşitli sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilen kurban çalışmasında yüzlerce aileye kurban etleri ulaştırılmıştır. Zor şartlar altında gidilen bu bölgede yapılan ve yapılacak hizmetlerle, yerel dinlere inanan Turkana halkının hidayetine vesile olacak çalışmalar devam etmektedir” dedi.

      Rida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sami PALAZ ise Yurtdışı Kurban bedelini 350 tl, Yurtiçi Kurban Bedeli 650 tl ve Suriye Kurban Bedeli 500 tl olarak belirlediklerini açıkladı. Kurban kesilecek diğer bölgeler hakkında da bilgi veren Palaz şunları söyledi.  “2015 yılında faaliyetlere başlanan bir diğer ülke olan Sri Lanka’da da açılan 57 kurs ile yaklaşık 4500 çocuğa dini eğitimleri verilmekte. Bu bölgede kesilecek olan kurbanlar ile yetim aileleri başta olmak üzere tüm yoksullara ulaştırılacak.” Afganistan, Gürcistan, Türkiye ve Balkanlarda da kurban faaliyeti gerçekleştiren dernek, savaşın ve kanın hiç bitmediği Suriye’de de bu yıl Halep ve İdlip bölgelerinde Kurban kesimi gerçekleştirecek. Palaz son olarak “Alınan vekâletler ile kesilen kurbanlar dünyanın 3 kıtasında yetim aileleri başta olmak üzere tüm yoksullara ve mazlumlara ulaştırılacak. Her yıl olduğu gibi kesilen kurbanların tek tek video kaydı alınarak bağışçılara ulaştırılacak. Kurban bağışları için Dernek merkezine makbuz karşılığında elden ulaştırılabilir. Ayrıca derneğimizin banka hesaplarına ve online bağışla dernek web sitemiz olan www.ridader.org.tr den bağışta bulunabilirsiniz. Hayırseverlerimiz Derneğimizin çalışmaları hakkında +90 332 2341616 telefondan detaylı bilgi edinebilirler” dedi.