'Bu mücadele kıyamete kadar sürecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz. Bu mücadele kıyamete kadar sürecek." dedi.
'Bu mücadele kıyamete kadar sürecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vezneciler'deki terör saldırısında yaralananlardan bazılarını tedavi gördükleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Erdoğan'ı, hastaneye gelişinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile diğer yetkililer karşıladı. 

ziyaret-008.jpg

"Bunların bu yaptıkları insanlara karşıdır"

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda Başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimizle alakalı da onlarla ilgili şu anda bütün adli işlemler devam ediyor."

Terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirten Erdoğan, "Şunu çok açık net söyleyeyim. Yani terör örgütünün özellikle sivil polis veya sivil asker bu tür ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır ve bunların bu yaptıkları insanlara karşıdır. Bizim askerimizin de polisimizin de köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can, mal güvenliğini sağlamaktır. Bütün milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur.  Teröristlere karşı da biz mücadelemizi de sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz." dedi.

"Her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii ki şehitlerimiz var. Ciğerimiz bu noktada hakikaten kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Yani bunun öyle şu anda bitti, biter diye bir durum da yok. Bunun minimize edilmesidir aslolan. Bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz gerek emniyet teşkilatımız gerek köy korucularımız hakikaten ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar. Vermeye de devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü tedbirlerin alındığı belirterek,"Teröristten her zaman her yerde bu tür şeyleri bekleyip ona göre de hazırlıklı olmak durumundayız. Yani hiçbir zaman terörist uyur diye bir şey yok. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlatacağı da belli olmaz. Onun için de bizler de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, polislerin ve vatandaşların hayatlarını kaybetmesine de yol açan terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak, bilgi aldı. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin'den de bilgi alan Erdoğan'ın, olayı yakinen takip ettiği, yetkililerle irtibat halinde olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör saldırısını lanetliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul'da can kaybına da yol açan terör saldırısını lanetlediği, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralanan polislere ve vatandaşlara da acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.