Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

BU NE ŞİMDİ?

BU NE ŞİMDİ?

Bir stadyum düşünün ki Türkiye’nin en modern statlarından birisi olarak gösterilsin. Birçok özelliği ile Galatasaray’ın gurur duyduğu yegâne stadyumu TT Arena bu maçta oldukça kötüydü. Takımlar maça böyle bir zeminde başlamak zorunda kaldı.

 

Maç öncesi yaptığım tahminlerde Torku Konyaspor’un savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyacağını, yapacağı paslarla oyunun temposunu düşüreceğini ve savunmasında açık vermeyeceğini düşünüyordum fakat böyle olmadı. İlk düdükten itibaren yeşil beyazlıların orta sahası gerekli direnci gösteremedi ve rakip takım oyuncuları orta sahayı kolaylıkla geçerek ceza sahasına yaklaştı. Durum böyle olunca gol de gecikmedi. Erken gelen golden sonra savunma düşüncesinden iyice uzaklaşan yeşil beyazlılar ikinci golü de kalesinde görünce maçtan kopmanın ucuna geldi. Neyse ki Marica’nın müthiş golü imdada yetişti artık daha dengeli bir oyun ortaya koyan ve gol ararken savunmasında da bu kadar boşluk bırakmayan bir Torku Konyaspor izleriz düşüncesine girdim. Ne yazık ki düşüncemin gene tam tersi gerçekleşti. Yeşil beyazlıların hücum hattı doğru işleri yapamazken orta saha ve savunmanın durumu da birbirinden kötü olunca maçı çevirmek neredeyse imkânsız hâle gelmişti. Torku Konyasporlu oyuncuların ataklarda yavaş kalması, ne yapacağını bilemez hâli beraberliği yakalamasını oldukça güçleştirdi ve verilen geniş alanlar farkın daha da açılmasına neden oldu. İlk yarıda Torku Konyaspor için söylenebilecek olumlu şeyler Marica’nın golü ve Djalma’nın ortaya koyduğu mücadeleydi.

 

İkinci yarının hemen başında bir gol bularak beraberlik şansını yakalama düşüncesinde olması gereken yeşil beyazlılar, maçı önde götüren ekipmiş gibi oynamaya başladı. Ortaya koyulan futbolu anlamanın imkânı yoktu. Gereksiz paslar yapan, geriye oynayan, tempoyu düşüren yeşil beyazlı oyuncuların ortaya koydukları futbol bende, Aykut Kocaman’ın devre arasında oyuncularına “ Daha fazla gol yemeyelim, skoru koruyalım ve maçı bu şekilde bitirelim.” şeklinde taktik verdiği düşüncesi uyandırdı. Oyuncuların maç bitse de gitsek düşüncesindeki performansları ikinci yarıyı oldukça zevksiz hâle getirdi. Geç kalınmış değişiklikler de oyuna bir heyecan getirmeyince ortaya adını koyamadığımız bir futbol çıktı. Torku Konyaspor maç boyunca ortaya koyduğu futbolla taraftarlarına “ Bu ne şimdi?” dedirtti. Aldığı skorla kupaya veda eden yeşil beyazlıların bundan sonra oynayacağı maçlarda böyle bir futbol ortaya koymaması dileğiyle…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR