Bu projeyle Üsküdar'ın çehresi değişecek

Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımına, Üsküdar Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkımıyla başlandı.
Bu projeyle Üsküdar'ın çehresi değişecek

Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımına, Üsküdar Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkımıyla başlandı.

Eski hizmet binasının önünde düzenlenen törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yıkımla Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımını başlattıklarını söyledi.

Projeyle Üsküdar'ın çehresinin değişeceğini vurgulayan Türkmen, "Üsküdar'ımızın merkezinde yıllardır konuşulan kentsel dönüşümün ilk adımını atma mutluluğunu yaşıyoruz. 1984'ten beri hizmet veren eski hizmet binamızın yerinden elde edeceğimiz toplam alan 16 dönüm." dedi.

Alanın altının tamamen kapalı otopark olacağını belirten Türkmen şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin araçlık bir otopark projemiz var. Üstünde de 15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz. Meydanımızın adı Mimar Sinan olacak. Hedefimiz bu projeyi iki yıl içinde, Ağustos 2018'e kadar tamamlamak."

Türkmen, Üsküdar Meydanı'nın aslında Harem'den başladığına işaret ederek, "Harem'deki şehirler arası otobüs terminali inşallah yakında taşınıyor. Yeni yeri Dudullu'da, inşaatı devam ediyor. Taşınır taşınmaz, Harem'in rekreasyon alanı şeklinde dizaynı yapılacak. O da inşallah bu yıl başlamış oluyor." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkımı gerçekleşti. 

Projede neler var

Proje ile yeni meydan, Üsküdar Evlendirme Dairesi önünden başlayıp vapur iskelesine kadar uzanan alanda şimdiki halinden 3 kat daha genişleyecek. Yer altında otopark yapılacak, kapasitesi artırılacak

.

Güneyde Ahmediye Meydanı ile başlayan yaya aksı, Hakimiyeti Milliye Caddesi ile yeni meydana açılacak. Ayrıca Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve Kara Davut Cami önünde iki farklı aktivite alanı oluşturulacak.

Rumi Mehmet Paşa, Mihrimah Sultan ve Yeni Valide Camileri, Aziz Mahmut Hüdayi ile Şemsi Paşa Külliyesi gibi tarihi yapılar ön plana çıkarılacak. Bu kapsamda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Meydanda alışveriş birimleri, yer altı çarşısı, kafeteryalar, yer altı katlı otoparklar, sergi holü, kentsel bellek müzesi, zanaat atölyeleri olacak. Semtin dokusuna uygun yapılacak ticaret alanları sokak ve meydana açılacak.

Marmaray Projesi'ne ait yaya çıkışları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda meydanda farklı yönlerde yaya sirkülasyonu sağlayan 7 farklı çıkış olacak.