Bu rekora yaklaşan yok

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya’da oluşturduğu bisiklet yolları ile Türkiye’ye örnek oldu.
Bu rekora yaklaşan yok

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya’da oluşturduğu bisiklet yolları ile Türkiye’ye örnek oldu. Mesafe olarak bakıldığında Konya 515 kilometre uzunluğundaki bisikletli yolları ile lider konumda bulunurken, İstanbul 160 kilometreyle ikinci ve Eskişehir de 65 kilometreyle üçüncü sırada yer alıyor.  Konya’da bisiklet yolu mesafesi her geçen gün artıyor.  

ibo.jpg

Başkan Altay, örnek bisiklet yolları ile kullanıcılara güvenli ortam sağlandığını belirterek, yoğun trafikte bisikletler ile ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla merkez ve ilçelerde 515 kilometre ayrılmış bisiklet yolu ile çok sayıda bisiklet parkı oluşturulduğunu ifade etti. Enerji verimliliği, çevre dostu olması ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleri nedeniyle önemli bir ulaşım türü olan bisikletin yaygınlaşması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, yeni yapılan bisiklet yollarının trafik mavisi renginde olduğunu ve bisiklet figürleri ile belirgin hale getirildiğini vurguladı. Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde ve 31 ilçede yaptıkları bütün yeni yollarda ve cadde düzenlemelerinde mutlaka bisiklet yollarına yer verdiklerini dile getiriyor.

bisiklet2.jpg

BİSİKLET MASTER PLANI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

31 Mart Seçimleri öncesinde açıkladığı projeler arasında Bisiklet Master Planı da olan Başkan Altay, “Konya’mız coğrafik özelliği itibarıyla bisiklet sürmek için en uygun illerden biridir. Bizim yapmamız gereken kesintisiz bisiklet yolları yapmak ve bunu bir plan dahilinde sürdürmektir. Bisiklete binmeyi teşvik edecek ve şehir içi ulaşımda bisikleti öncelikler arasına almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Bisiklet Master Plan üzerinde çalışıyoruz. Bunun güvenli trafik modülü ile irtibatlı şekilde devam ettireceğiz. Bu konuda hemşerilerimizin de desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

bisiklet-3.jpg

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN YENİ İMAR PLANLARINDA ZORUNLU

1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu hale gelecek. Belediyeler de bu konuyla ilgili altyapı çalışmalarına başladı. Türkiye'nin birçok şehrinde bisiklet yolları bulunmasına rağmen kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarıyla entegre bir şekilde kullanılamayan bu yollardan istenilen fayda sağlanamıyor. Mesafe olarak bakıldığında Konya 515 kilometre uzunluğundaki bisikletli yolları ile lider konumda bulunurken, İstanbul 160 kilometreyle ikinci ve Eskişehir de 65 kilometreyle üçüncü sırada yer alıyor. Bu illeri 60 kilometre uzunluğundaki bisiklet yollarıyla İzmir ve 57 kilometreyle Sakarya takip ediyor. Türkiye'nin 17 ilindeki bisiklet yollarının toplum uzunluğu ise bin 48 kilometreyi buluyor. Bisikletli ulaşım, trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra hava kirliliği, enerji verimliliği ve iklim değişikliğiyle mücadelede de önemli rol oynuyor. Türkiye'de ortalama binek bir araç kilometre başına 115 gram karbon emisyonu salımına neden olurken, bisiklet tercih edilmesiyle 5 kilometrelik bir hatta 575 gram karbon emisyonu salımı önlenmiş oluyor.

SEYFULLAH KOYUNCU/ YENİ HABER GAZETESİ