'Bu saldırının planlı olarak yapıldığına inanıyorum'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "Ben bu saldırının özellikle yapıldığına, birilerinin planlı olarak yaptığına inanıyorum" dedi.
'Bu saldırının planlı olarak yapıldığına inanıyorum'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü ve iki polisin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin, "Ben bu saldırının özellikle yapıldığına, birilerinin planlı olarak yaptığına inanıyorum" dedi.

Özdağ, Kula ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Baro Başkanı Elçi ile şehit iki polise Allah'tan rahmet diledi.

"Yol üstünde bağı olanla yari güzel olanın başı dertten kurtulmuyor. Türkiye yol üstünde bir bağ, her geçen bu bağdan izinsiz üzüm koparmak istiyor veya bu güzel yare kavuşmak istiyor. Bağın bağbanı biziz. Aynı zamanda sevgilinin de sahipkarı ve namuskarı da biziz" diyen Özdağ, Türkiye'nin çok önemli stratejik topraklarda bulunduğunu, burada güçlü ordu, güçlü ekonomi ve güçlü demokrasinin olması için 92 yıldır mücadele verildiğini söyledi. 

Diyarbakır'daki terör saldırısını kınayan Özdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir devlet. Türkiye, fikirlerin çarpıştığı yer olmalı silahların değil. Kimse silahlı unsurları övmesin. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu, milli birliğini, bütünlüğünü sarsan faaliyetlere göz yummasın. Onların siyasal uzantıları olmasın. Özellikle HDP'lilere diyorum ki Güneydoğu Anadolu'daki hendek kazanları kınayın, asker öldürenleri, her gün polislerin arabalarnı kurşunlayanları, askerlerin arabalarına mayın döşeyenleri kınayın.

Ben bu saldırının özellikle yapıldığına, birilerinin planlı olarak yaptığına inanıyorum. Bu olayı, Rusya'nın düşen uçağını, Rusya ile Türkiye üzerindeki bu ihtilaf nedeni ile gündemdeki ihtilafı örtmek adına yapılmış olabilir. Biz bugün Rusya'ya, Putin'e karşı bir bütün halindeyiz. 78 milyon 'Beraberiz' diyoruz. İçimizdeki Rusçular ve İrlandalılar haricinde. O nedenle burada bizim milli birliğimizi, milli bütünlüğümüzü sarsmak adına yapılmış olabilir. Yaptırtmış da olabilirler birileri. O nedenle Türkiye hassasiyetle bu olayın üzerinde. İçişleri ve Adalet bakanlıklarımız 4 müfettiş görevlendirdi. İnşallah failler yakalanacak. Bu failler de kamuoyu ile paylaşılacak."