Merve Ateş

Merve Ateş

BU TEŞKİLAT FATMA TORU’YU AĞLATIR

BU TEŞKİLAT FATMA TORU’YU AĞLATIR

Ak Parti Meram Kadınlar kolu teşkilatı anneler günü dolayısıyla  son derece yoğun günler yaşıyor.Konya’da kadınlar kolu  olarak en yoğun Meram teşkilatı çalışıyor.Belediye başkanlarınca da çoğu kez de dillendirilen bir durum bu .Hatta diğer Karatay ve Selçuklu teşkilatlarında da tatlı rekabete yol açıyor.Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Bey  imrenerek bakıyor.Bayanlar birbirini gördükçe çalışıyor, bulaşığı ütüyü evde bırakıp sabah çıkıp akşam giriyor.

Şerife Yabancıün hanımın ekibine sahip çıkması onları gün geçtikçe daha güçlü kılıyor.Ekip olarak fırsatları değerlendirme de hiçbir özel günü kaçırmıyorlar.

Eee..Bayan başkanın teşkilatı da böyle olmalı…

Malumunuz senenin bir gününde annelerimizi hatırladığımız anneler günü de yarın.Seçim döneminde vaktinin büyük bir çoğunluğunu köylerde broşür dağıtarak geçiren bu bayanlar Meram‘ın Belediye Başkanı Fatma Hanımı’da bugün de unutmadılar.Ve el birliği ile anneler gününde ona bir sürpriz hazırladır.Anneler günü programında engelli çocukları evlat edinen fedakar ve bir o kadar da cesur aileye yılın annesi ödülünü takdim edecek Fatma Hanım.Fakat kendisine yapılacaklardan bi haber...Fatma Hanım’ın eşi ve Meram’ın bayan teşkilat  yöneticileri günlerdir hazırlanıyor.Anneler günü’nde başkana uzaklardan bir hediye takdim etmek için .Biz bu sürprizi bozmayalım.Bekleyelim görelim neymiş .Meram’ın belediye başkanını bu günde belki  duygulandırıp belki de ağlatacaklar..Ama mutlu bir günü geride bırakacaklar

 

                                                                             ***

Son sözüm annelere. Sevgili anneler, başımızın tacısınız fakat o terlik ne? 2014 yılındayız hala terlik fırlatıyorsunuz. Misafirin yanında gizli gizli çimdik atmalar falan… Bu mudur yani? Yapmayın..

 

Anneler gününü çocuğunuz faaliyetleri ile en masum şekilde kutlanmasının hiç birimize ve hiçbir kimseye tabii ki bir zararı yok.

 

 

Anneler Günü için yapılan araştırmalarda, annelerin bir hediye beklentilerinin olmadığını belirten araştırmacılar, annelerin bu konuda tek isteklerinin sık sık hatırlanmak ve sıcak bir gülüş olduğunu söylüyorlar. Fakat, kapitalist ekonomik sistemin tüketim kültürünü canlandırmak adına anneye duyulan bağlılığı hediyeye indirgeyerek insanlara sunması kültürümüzdeki anne sevgisini yaralıyor.   “Anneni sevindirmek için mutlaka hediye al” mantığı ile insanları tüketim kültürüne yönlendiren sistem, en kutsal değerlerden olan anne sevgisini ranta çeviriyor.

      

***

Buradan sıcak bir gülümseme ile Annem Ayşe Ateş’e ve en değerlimin annesi, onu doğuran Edibe Doğan’a da  bir gülümseme göndererek bunu senenin bir gününde yazıyorum.Tüm günler gülücük tadında geçsin en değerlilerimizle, doğumumuzdan ölümümüze…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR