'Bu ülkenin sahibi sizsiniz'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Bu ülkenin sahibi sizsiniz. Bu meydandan çok söyledim bunu. Bu ülkeyi bir azınlık yönetemez. Bu ülkeyi siyasi bir oligarşi yönetemez." dedi.
'Bu ülkenin sahibi sizsiniz'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Uğur Mumcu Meydanı'nda tutulan "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Çelik, Türkiye'nin tarihte görülmemiş bir düşman saldırısına uğradığını söyledi.

Bunlar asker elbisesi giymiş bir katil sürüsüdür. Bunlar Mehmetçik değildir, bunlar Türk askeri değildir. Mehmetçik kendi milletine silah sıkmaz, milletinin üstüne tank sürmez." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızı öldürmeye gittiler. Ellerindeki silahları bu millet onlara, düşmana karşı kullansınlar diye verdi. O helikopterleri, o tankları, o uçakları, o gemileri bu millet, dişinden tırnağından arttırıp alın teriyle alarak, bu milletin güvenliğini korusunlar diye verdi. Fakat bu darbeci katil sürüsü, milletin verdiği silahı millete çekti ve tarihin en baş köşesine alçakların yanına kendi isimlerini yazdırdılar. Her şeyi hesap etmişler, hepimizi öldürecekler, yönetime el koyacaklar, televizyonlardan kendi diktatörlüklerini yayınlayacaklar. Sonra o sapık din adamını Türkiye'ye getirip Türkiye'yi onunla yönetecekler. Ancak bunlar ruhunu şeytana sattığı için, bu milletin evladı olmadığı için bir şeyi hesap edemediler. Sizi ve gücünüzü hesap edemediler. Bunlar öyle akılsız ki, sen bizi öldürsen ne olacak? Canımız bu millete feda olsun. Bizi değil bin tanemizi öldürsen ne olacak? Bu milleti yenemesin, mağlup edemezsin."

"Bu milletin iktidara getirdiklerini sen götüremezsin"

Adana’nın terörle mücadelede en çok şehit veren illerin başında geldiğini, Adana’nın bu darbeye karşı, bu darbeci katillerin önüne çıkma konusunda da en kahraman ve en güçlü illerinden biri olarak ortaya çıktığını ifade eden çelik, şunları kaydetti:

"Geçmişte darbe olduğu zaman, bunlar sokağa tankı tüfeği çıkardığı zaman, vatandaşın evden çıkmamasını sağlarlardı. O zamanki siyasetçiler de şapkasını alır giderdi. Fakat şimdi gördüler ki iş değişti. Senin elinde ne olursa olsun, tank, top, tüfek ne olursa olsun, F-16 savaş uçağı… Bu millet senden yana değilse sen bu milleti mağlup edemezsin. Bu milletin iktidara getirdiklerini sen götüremezsin. Türkiye eskisi gibi değil, artık siyasetçiler eskisi gibi şapkasını alıp kaçmıyor. Hepimiz görevimizin başındayız, yüreğiniz yetiyorsa gelin alın bizi. 

"Bu ülkeyi sapık din adamları yönetemez"

Darbecilere direnirken hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Çelik, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin sahibi sizsiniz. Bu meydandan çok söyledim bunu. Bu ülkeyi bir arzınlık yönetemez. Bu ülkeyi siyasi bir oligarşi yönetemez. Bu ülkeyi ekonomik ayrıcaklı bir sınıf yönetemez ama bir şeyi söylemeyi unutmuşum. Bu ülkeyi sapık din adamları da yönetemez."

"Türkiye'nin zor zamanda nasıl bir bütün olduğunu gösterdiler"

Bütün siyasi partilere teşekkür eden Çelik, "Bu muhteşem demokrasi direnişine el verdiler, güç verdiler, kuvvet verdiler. Türkiye'nin zor zamanda nasıl bir ve bütün olduğunu gösterdiler." dedi.

"Pensilvanya'daki terörist başını getireceğiz" 

FETÖ ile mücadelenin süreceğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu Fetullahçı Terör Örgütü'nü, devletin bütün kılcal damarlarından kazıyacağız. Pensilvanya'daki terörist başını getireceğiz ve yargılayacağız."

"FETÖ'cü teröristlerin hepsi ordudan temizlendi"

15 Temmuz'dan sonra sadece Türkiye'de değil, dünyadaki pek çok ülkede vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile sokaklara çıktığını belirten Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"YAŞ'tan önce, Kanun Hükmünde Kararnameler ile bu FETÖ'cü teröristlerin hepsi ordudan temizlendi. Bundan sonra da mücadele edeceğiz. "

"Şerefli silahlı kuvvetler, bunlarla asla karıştırılmamalıdır"

Türkiye'nin gücü ve onurunu bütün dünyanın gördüğünü vurgulayan Çelik, "Şerefli silahlı kuvvetler, bunlarla asla karıştırılmamalıdır. Bunlar asker üniforması giymiş katillerdir. Bunlar o üniformaya, TSK'nın parçası olmaya, Mehmetçik sıfatına layık değiller." şeklinde konuştu.