Bu uygulama boğulmaların önüne geçiyor

Türkiye’de ilk kez İzmir’in Menderes ilçesinde göreve başlayan deniz zabıtası, özellikle yaz aylarında denizlerde yaşanan ve ölümle sonuçlanan boğulma olaylarının önüne geçti.
Bu uygulama boğulmaların önüne geçiyor

Ege Bölgesi’nin önemli tatil yörelerinden İzmir’in Menderes ilçesinde geçtiğimiz sene göreve başlayan deniz zabıtası, ölümle sonuçlanan boğulma olaylarının önüne geçti. Halkın can güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu belirten Türkiye’nin ilk deniz zabıtaları, yaklaşık 43 kilometrelik sahil şeridinde gün boyunca denetlemeler yapıyor, boğulma olaylarına müdahale ediyor.
Ülke genelinde 19 kişinin boğularak öldüğü belirtilirken, Menderes Belediyesi Deniz Zabıtası ise 8 boğulma vakasına anında müdahale ederek bu sayının yükselmesini önledi.

“Deniz zabıtası çok yerinde bir proje”
Vatandaşların tatillerini huzurlu, güvenli ve temiz bir ortamda sürdürmeleri için çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Zabıtamız ve cankurtaranlarımız 7/24 görev başında. Türkiye’de bu yaz itibariye ülkemizin çeşitli bölgelerinde 19 boğulma vakası ölümle sonuçlanmış. 11 mavi bayraklı plajımız var ve ilçe sınırlarımız içinde herhangi bir ölümlü vaka yaşanmadı” dedi. 
Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan deniz zabıtasının görev ve sorumluluklarını da sıralayan Başkan Soylu, “Deniz zabıtası kıyıları denetliyor. Boğulmalara karşı önlemler alıyor. Kıyıdan geçen teknelerin denetimini ve kontrollerini yapıyoruz. Deniz zabıtası, 2 yıldır çok verimli bir şekilde çalışıyor. Deniz zabıtasının ne kadar yerinde ve doğru bir proje olduğunu hepimiz gördük” diye konuştu.