Bu yıl 5G teknolojisine geçecek ilk 3 şehir belli oldu

Telekomünikasyon şirketi AT&T, geçtiğimiz ay gerçek bir 5G şebekesini yıl sonuna kadar kuracağını söylemişti. Telekom şirketi, yıl sonuna kadar standartlara dayalı, 5G'ye geçecek 12 konumdan üçünü açıkladı.
Bu yıl 5G teknolojisine geçecek ilk 3 şehir belli oldu

Telekom şirketi AT&T, 5G'ye geçecek 12 konumdan üçünü açıkladı. Şirket, dallasve Waco adlı iki Teksas eyaletinin yanı sıra Atlanta, Georgia'nın da listede yer aldığını söyledi. Bir AT&T sözcüsü ek şehirlerin "önümüzdeki aylarda duyurulacağını ve bu yıla sonunda taahhüt ettiğimiz düzinelercesinin tamamlanacağını" söyledi.

AT&T, aslen geçen yıl 5G şebekesi kurma niyetini açıklamıştı. Ancak bu teknoloji AT&T'nin akıllıca "5G Evolution" olarak adlandırdığı mevcut LTE özelliklerinin yeniden markalandırılması ve yaygınlaştırılmasıydı.

Bununla birlikte 3GPP, geçen yılın Aralık ayında 5G şebekesi için resmi şartnamelerİ imzalandı. Kısa bir süre sonra da AT&T yeni standartlara uyan gerçek bir ağ kurma niyetlerini açıkladı.

"Mobil 5G dağıtımlarımız bu yıl 3GPP standartlarına dayanıyor olacak" diyen AT&T sözcüsü sözlerine şöyle devam etti: "Önce mobil 5G'yi sağlamak için mmWave'yi kullanacağız ve sonra teknolojiyi ilave spektrum bantlarına dağıtacağız. Ayrıca, bugün LTE ağımızda konuşlandırdığımız ekipmanın 5G kapasitesine sahip olduğunu unutmayın. Şu anda yaptığımız iş bize standartlara dayalı 5G'ye sorunsuz bir şekilde geçiş yapmamızı hazırlıyor."