Bu yıl da "1001 çocuğun 1001" dileği yerine getirildi

Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen "1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi" kapsamında bu yıl yoğun talep dolayısıyla proje kriterinin dışına çıkılarak 1102 öğrenciye hediyeleri teslim edildi.
Bu yıl da "1001 çocuğun 1001" dileği yerine getirildi

Bu yıl 14. kez düzenlenen ve ihtiyaç sahibi çocukların yoksullukları nedeniyle gerçekleştiremedikleri hayallerini yerine getirmeyi amaçlayan "1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi" kapsamında, yoğun talep dolayısıyla proje kriterlerinin dışına çıkılarak 1102 çocuğun dileği gerçekleştirildi. 

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 2003'te çocukların hayallerini gerçekleştirmek üzere başlatıldığını söyledi.

Annesi için inek istedi

Çocuklardan ilginç talepler de geldiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Afyon'dan bir çocuğumuz annesi için çamaşır makinesi istedi. Bu çocukların dilekleri 1001dilek.com internet adresinde sergileniyor ve bağışçıların dikkatine sunuluyor. Bağışçılar da kendi bütçesine uygun bir dileği gerçekleştirmek üzere ya kredi kartı ile hemen gerçekleştiriyor ya da hesaplarımıza EFT/havale yapıyor. Ya da o dileği kendisi temin edip bize ulaştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda çocuklardan biri inek istemişti. Kemerburgaz’ın kenar mahallelerinden birinde yaşıyorlardı. 'Annem evimizi geçindirmeye çalışıyor, babam da hayatta değil, bir inek verirseniz bize, onun sütünü satarak evimizi annem geçindirir' demişti. Bu dilek gazetede haber olmuştu. Sonra İzmit'ten bir bağışçı üç ineği bağışlamak için bize teslim etti. Biz de çocuğumuza götürüp teslim ettik. Hiç göremediği babasının resmini isteyen oldu. Annesinin gözlerini ameliyat etmemizi isteyen oldu."