Bu yöntemle saçınıza asla beyaz uğramayacak

Yaşlanma, stres ve hormonal değişikliklerle beraber saçlara akların düşmesi oldukça doğal bir süreç...
Bu yöntemle saçınıza asla beyaz uğramayacak

Birçok insanda erken yaşta başlayan bu problem genetik faktörlerle ilişkilendirilir. Seç beyazlamasını engellemek ve geciktirmek için doğal yöntemlere başvurulabilir. Evde bulunan basit malzemelerle hazırlanan bu doğal saç maskesi ile saçlarınız gürleşecek ve beyazlanma gecikecek.

Doğal ve besleyici malzemeler kullanılarak hazırlanan bu maske saç beyazlamasını yavaşlatıyor. Saç rengi değişiminde genetik faktörler ve yaşlanma gibi etkenler oldukça önemli bir rol oynar. Genetik faktörlerle, saç beyazlamasını tamamen engellemek mümkün olmayabilir. Herkesin evinde var olan 3-4 malzeme ile hazırlanabilen bu maske ile sağlı saçlara kavuşabilir ve beyaz saçlardan uzaklaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

1 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın.

Hindistancevizi yağı ve balı ekleyin, iyice karıştırın.

İsteğe bağlı olarak zerdeçalı ekleyin ve tekrar karıştırın.

Saçınızı önceden yıkayıp kuruladıktan sonra, hazırladığınız maskeyi saç derinize ve saçınıza eşit şekilde uygulayın. Saçınızı bir bone veya duş bonesi ile kapatın ve maskeyi saçınızda en az 30 dakika bekletin.

Son olarak, ılık su ile iyice durulayın ve saçınızı normal şampuanınızla yıkayın.

Bu maskeyi haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz. Ancak, unutmayın ki herkesin saç yapısı farklıdır ve sonuçlar kişiden kişiye değişebilir.

 Editör