'Bu zafer tüm Müslümanların zaferidir'

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Aziz, FETÖ'nün başarısız darbe girişimi ile ilgili olarak "Bu zafer tüm Müslümanların ve barıştan yana olanların zaferidir" dedi.
'Bu zafer tüm Müslümanların zaferidir'

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulgaffar Aziz, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasına ilişkin, "Bu zafer tüm Müslümanların ve barıştan yana olanların zaferidir " dedi.

Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan Cemaat-i İslami Partisi olarak FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti. Türkiye'de darbecilere karşı seçilmiş hükümetin galip gelmesinin sevincini tüm İslam aleminin sonuna kadar paylaşması gerektiğini vurgulayan Aziz, şunları kaydetti:

"Türk insanı yeni bir tarih yazmıştır. Bu başarıyı tüm İslam dünyası kutlamalıdır. Türk halkı demokrasiye olan bağlılığını gösterdiği direnişle ortaya koymuş ve yeni bir tarih yazmıştır. Onlar her şeyi geride bırakarak ölümü göze alıp, kendi ülkeleri ve gelecek nesilleri için tankların önlerine yatmıştır. Bu çok ama çok önemli bir haklı tepkidir. Bu zafer tüm Müslümanların ve barıştan yana olanların zaferidir. Dünyada adaletten yana olan herkes Türk halkının bu direnişinden ve zaferinden ötürü mutluluk duymalıdır. Biz, Türk ordusunun birlik içerisinde kalacağına ve demokratik sisteme bağlılığını koruyacağına da inanıyoruz." 

Birçok kentte destek pankartları asıldı 

Öte yandan Cemaat-i İslami Partisi tarafından Pakistan çapında birçok kentte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına destek pankartları asıldı. Başta ülkenin en büyük kenti olan Karaçi'de "Türk halkı tarihi direnişiyle İslam karşıtı ABD lobisini yenmiştir" ve "Tayyip Erdoğan ve Türk halkıyla birlikteyiz" yazılı pankartlar köprülere ve yollara asıldı.