BUDO'nun Mudanya-Büyükçekmece seferleri başladı

BUDO'nun Mudanya-Büyükçekmece seferleri başladı

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO), Mudanya ile Büyükçekmece arasında yapacağı deniz otobüsü seferleri başladı.

Mudanya-Büyükçekmece hattında cuma ve pazar günleri karşılıklı 2 kez düzenlenecek seferlerin ilkinin başlaması nedeniyle Mudanya İskelesi'nde tören düzenlendi.    

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, BUDO'nun seferlere başladığı 2013'ten beri deniz ulaşımının iddialı markası haline geldiğini söyledi.

Altepe, Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Bursa ve İstanbul arasındaki mesafenin kısaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Marmara Denizi'nin kuzeyi ile güneyi yeni bir hat ile birbirine bağlandı. Halkımızı saatler süren trafik çilesinden kurtaran bu hattın açılmasında büyük emekleri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve bir ağabey gibi önümüzü açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum. Bursa, henüz Bursalıların bile tam olarak tanımadığı doğal güzelliklere sahip. Bu nedenle İstanbulluların gelip, nefes alabilecekleri, tatil yapabilecekleri önemli bir destinasyon. İnşallah Bursa olarak bu seferlerin turizme yansımasını da kısa zamanda göreceğiz."

Recep Altepe, BUDO'nun İstanbul hattında çalışan ve 5 gemiden oluşan filosuna 2 yeni gemi ekleyeceklerini belirtti.

Daha sonra "Uludağ" isimli deniz otobüsü, Büyükçekmece'ye hareket etti. Mudanya'dan Büyükçekmece'ye 1 saat 40 dakikada ulaşımı sağlayacak seferler, Mudanya'dan cuma günleri 08.00 ve 16.00, pazar günleri 08.30 ve 16.00 saatlerinde; İstanbul'dan da cuma ve pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.