Bugün toplandılar! Gündem Türkiye

Seçim döneminde sürekli tehditler savuran Angela Merkel, Türkiye'ye yapılan yardımları Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde gündeme getirecek.
Bugün toplandılar! Gündem Türkiye

Brüksel'de bugün bir araya gelecek olan Avrupa Birliği Liderler zirvesinin gündemini Brexit, sığınmacılar, dış ilişkiler, güvenlik, savunma, dijitalleşme ve işbirliğinin güçlendirme ana gündemini oluştururken, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in gündemini ise AB'nin Türkiye'ye yaptığı ve yapacağı finansal yardımların sorgulanması olacak. 

Alman Focus dergisinin Online sayfasında, "Merkel Türkiye'ye yapılan mali yardımların sorgulanmasını gündeme getirecek" başlığıyla verilen haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel, meslektaşlarıyla yapacağı görüşmede, Türkiye'ye yapılacak mali yardımların azaltılması konusunda alternatifleri görüşeceği bilgisine yer verdi.

Focus Online Alman hükümet çevrelerine dayandırarak yayınladığı haberde, Almanya'nın Türkiye'ye karşı uygulamak istediği finansal yaptırımların arkasında Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci ve insan hakları savunucularının serbest bırakılmaları için Avrupa Birliği ülkelerinin de desteğini almaya çalışacağına işaret ettiler. Avrupa Birliği 2014 ile 2020 yılları arasında Türkiye'ye AB'ye katılan öncesi yapılması 4,45 milyar Euro hibe etmesi sözü verilmişti. AB kaynaklarına göre liderler zirvede, Türkiye'yle başta terörle mücadele ve sığınmacılar konusunda mevcut iş birliği alanlarının devam etmesinin AB'nin çıkarlarına olduğunu vurgulayacak.

KAYNAK:İHA