Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bugün Yeni Şeyler Söyleme Vaktidir…

Bugün Yeni Şeyler Söyleme Vaktidir…

Konya Ticaret Odasının yeni yönetimi ve meclis başkanı ile yardımcıları da belirlendi.

Konya Ticaret Odası Başkanlığına Selçuk Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Mustafa Büyükeğen, Hasan Hüseyin Karapınar, Fahrettin Doğru, Metin Sağlam, Cihangir Mıhoğlu, Hasan Yılmaz, Murat Çankırlı, Ramazan Erkuş, Ali Deresoy, Mehmet Emin Gürbüz seçildi. Konya Ticaret Odası Meclis Başkanlığına ise Ahmet Arıcı seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına İbrahim Ümit, Servet Kahveci, Meclis Kâtipliğine de Fahri Eken, İhsan Koçak ile Mehmet Çiğdem getirildi.

Bu arada TOBB Delegesi olarak seçilen listede ise Aslan Korkmaz, Mehmet Ali Çelik, Mehmet Fahri Beserek, Ramazan Biberci, Mehmet Ali Çiftçi gibi Konya kamuoyunca da çok iyi bilinen isimlerin yer aldığını belirteyim.

Bugün Konya Ticaret Odasının yönetimini oluşturan ekip yıllarca bu şehre uzak görüşlülük veren ekiptir. Ben şahsen bu isimlerin bu listede yer almasının tesadüf olmadığına inanıyorum. Ticaretin, siyasetin modern usullerle yapıldığı, ayak oyunlarının değil birlikte hareket etmenin öncelendiği bir yapı kurulmuş oldu böylece KTO’da.

Ben MÜSİAD Konya Şubesinde bu yapıya epey bir süre şahitlik etmiştim, şimdi bu dinamizmin Konya’nın birçok alanında değerler üretmeye başladığını görüyoruz. Tabi zamanla bu isimlerle ilgili sizlere aydınlatıcı yazılarda yazarız. Şimdilik biz hepsini kutluyoruz. Allah utandırmasın ve başarılı çalışmalar nasip etsin, umarız bu süreç Konya’mıza ve ülkemize hayırlar getirir…   

Konya Ticaret Odası biliyorsunuz şehrimiz için çok önemli bir kurumdur. Bir Sanayi Odasına, ya da ne bileyim Makine Mühendisleri Odasına, İnşaat Mühendisleri Odasına, Tabip Odasına benzemez. Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesinden sonra gelir şehri etkileme hususunda.

Bu çerçevede Konya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve başta Necmettin Erbakan Üniversitemiz olmak üzere Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesine de büyük görevler düşmekte olduğunu belirtmek isterim. Zira bu kurumlarımız Konya vizyonunu geliştirme, iş dünyamızın, ticaret ve sanayi erbabımızın dünyaya açılımı ve dünya standartlarına yükselmesi için birlikte hareket edelerse Sayın Başbakanımızın ülkemiz için oluşturmuş olduğu gelecek tahayyülünün yerelde de algılandığı gösterilmiş olacaktır. 

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk Beyin Konya Ticaret Odası Meclisinde yapmış olduğu açıklama bu bağlamda çok önemlidir.

Bir gazeteci olarak Selçuk Öztürk Başkanın ilk açıklamasında bu kadar kapsamlı bir konuşma yapmasını şehrimize önümüzdeki süreçte oluşturulacak vizyon açısından önemli buluyorum. Tahlil edelim isterseniz bu konuşmayı. Başkan Öztürk, Ülkemizin büyük hedefleri doğrultusunda Konya’nın hedeflerinin büyüdüğünü ifade ediyor. 2023 için 15 milyar dolar ihracat hedefini dile getiriyor, Konya’nın ihracatının artırılması için sanayimizin nitelikli personel sorununu çözmek için çalışmaların yapılacağını belirtiyor.

Ankara’da oluşturulan lobi çalışmalarından bahsediyor ve bu lobi faaliyetlerinin devam edeceğine işaret ederek, Konya’nın bu çalışmalarla merkez şehirlerden birisi haline geleceğini söylüyor.

Yine Mesleki Eğitim Merkezi, İhracatı Geliştirme Merkezi ve Fuar Merkezi projelerinin tamamlanacağını sözlerine ekliyor. Dikkat ederseniz oluşturulacak ya da büyütülecek bu merkezler bile iş dünyamızın geleceğine yön verme doğrultusunda projelendirilmiştir.

Ben çerçevede ümitli olduğumu belirtmek istiyorum, bu ülkenin geleceğine güvenenler kazanacaktır.

Sayın Ahmet Davutoğlu haklıdır, 20. yüzyılı artık çöpe atma vakti gelmiştir ve İnşa Allah ülkemiz bu çerçevede kaderin bir tecellisi olarak dünyanın yönetici aktörlerinden olacaktır. İşte bu inancın yönlendirdiği Konya Ticaret Odası, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği ve şehrimizin diğer yönetici aktörleri bu şehrin dünyanın önemli kentlerinden birisi olması noktasında önemli işlevler üstlenmiş olacaktır.

Netice itibariyle ben Konya Ticaret Odasındaki bu değişimin basit bir insan değişimi olacağını düşünmüyorum, algı ve bakış açısı değişimi olduğunu düşünüyorum. Umarım bu değişim şehrimize ve ülkemize ve hatta insanlığa hayırlar getirir.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün KTO Karatay Üniversitesi hakkında da söylediklerinin çok önemli olduğunu da ifade edelim. Konya Ticaret Odası, üniversitesine sahip çıkmalıdır ve bu üniversite her türlü dedikodu, yanlış söz ve davranışlardan uzak, ilime, bilime ve Konyalı sanayicilerimize, iş adamlarımıza, ticaret erbaplarımıza ve Konya’ya hizmet edecek şekilde yeniden dizayn etmelidir.

Başkan Öztürk, KTO Karatay Üniversitesinin ismini yakışır bir vakar ile problemlerle değil başarılarla anılacağını, Konya’nın 2023 hedeflerine katkı sağlayan bir kurum olarak varlığını devam ettireceğini belirtiyor. Bu alanda kendilerine başarılı çalışmalar diliyoruz.  

Unutmayın her şey Konya için, Konya için olan ülkemiz için, ülkemiz için olan da insanlık içindir.

Yol uzun, iş çok… Yapacak elbette çok iş var. Gün değişimi görme ve ona ayak uydurma günüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR