Buldukları zula literatüre girdi

Van'dan İstanbul'a gelen iki kişinin otomobilinde, jantlara kaynakla eklenen ve kapağı araç macunuyla gizlenen özel bölümlerde 5 kilo 300 gram eroin ele geçirildi.
Buldukları zula literatüre girdi

Van'dan İstanbul'a gelen iki kişinin otomobilinde, jantlara kaynakla eklenen ve kapağı araç macunuyla gizlenen özel bölümlerde 5 kilo 300 gram eroin ele geçirilirken, şüpheliler tutuklandı.  

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs'ta Van'dan otomobille İstanbul'a gelen iki kişinin uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisine ulaştı. Polis, Tuzla'dan itibaren takip ettiği otomobili Üsküdar'da durdurarak, sürücü Ş.Y ve yanındaki H.A'yı gözaltına aldı.

Ekipler, araçta yaptıkları aramada uyuşturucu madde bulamadı. Özel eğitimli narkotik köpeğinin incelemesi ve otomobilin x-ray cihazından geçirilmesinde de uyuşturucu maddeye rastlanmadı. 

Çalışmalarını sonlandırmayan polis, otomobili alarak Fatih'teki bir oto lastikçisine götürdü. Lastikleri söken tamircinin jantlarda bir gariplik olduğunu söylemesi üzerine polis ekipleri, ellerine aldıkları çekiç ve tornavidalarla jantları incelemeye başladı.

Kısa süreli çalışmadan sonra jantlara kaynakla eklenmiş ve kapağı araç macunuyla gizlenmiş bir santimetrelik uyuşturucu zulası bulundu. Yaklaşık 5 saatlik uğraşın ardından boşaltılan zuladan 5 kilo 300 gram eroin çıktı.

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Ş.Y ve H.A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Literatüre girdi

Narkotik polisi, "şeytanın zulası" ismini verdikleri ve kayıtlara bu şekilde geçirdikleri uyuşturucu kaçırma yönteminin dünyada ilk kez görüldüğünü ifade etti.

Araçtaki uyuşturucu zulaları ve bu bölümlerden eroinin çıkarılması polis kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, jantlara kaynakla eklenmiş ve menteşeli kapakları araç macunuyla gizlenmiş zulalar ile eroinin çıkarılışı yer alıyor.