Bülent Akın, Celalettin Çakıcı…Konyaspor’da çarşı karıştı!

Ligde son oynanan Fenerbahçe maçından sonra istifasını açıklayan Konyaspor Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı, yaptığı açıklamalarda dönemin sportif direktörü Bülent Akın’ı hedef almıştı. Akın cevap vererek, “İhaleyi bana yıkmaya çalışıyorlar” dedi
Bülent Akın, Celalettin Çakıcı…Konyaspor’da çarşı karıştı!

Konyaspor Eski Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı, sezon başı yapılan verimsiz transferlere karşı çıktığını ve transferlerin sorumlusunun Bülent Akın olduğunu iddia etmişti. Bülent Akın konu ile alakalı, Kanal 42’de Yunus Altınbeyaz’ın hazırlayıp sunduğu Futbol Saati programına telefonla bağlanarak, “İhaleyi bana bırakmaya çalışıyorlar. Musa Araz transferini ben tek başıma yaptım. Celalettin Çakıcı geçen hafta asılsız iddialar ortaya attı. Aykut Hoca’dan güç almaya çalışıyor. Bir kulüpte Sportif Direktör getiriyorsanız 4 kişilik transfer komitesi gereksiz bir komitedir. Kulüpte istikrarsız ve anarşi bir yapı vardı” diye konuştu.

‘KADRODA HATA YAPMADIK’
Konyaspor’un eski sportif direktörü Bülent Akın, Aykut Kocaman’dan sonra düzenin oturmadığını belirterek, Mustafa Reşit Akçay için de ret oyu verdiğini söyledi. Akın, “İç sahada aldığımız 5 maçlık ceza, başkanımıza atılan iftira, Traore'nin ayağının kırılması gibi ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldık bu sene. İyi bir forvet almak istedik bu sene ama alamadık. Konyaspor yönetiminin içinde kaotik bir ortam vardı. Mustafa Hoca'ya ret oyu vermiştim. Aykut Hoca'dan sonra bir düzen oturtamadık. Yönetimsel sıkıntılara girmek istemiyorum. Bırakın da bu ortamda geçen seneden 5-6 puan eksik alalım. Kadro anlamında bir hata yapmadık” şeklinde konuştu.

patrick-friday-eze.jpg

‘MANYAMA’YI İSTEMEDİM’
Sezon başı yapılan transferlere de değinen sportif direktör Bülent Akın, Manyama’yı istemediğini ifade ederek, “Ali Çamdalı takımın kaptanı ama takımı kaptan gibi yönetemedi. Anarşi sistemi kaldıramadı. Başakşehir gibi bir sistem oturtamadık. Evouna'ya 900 bin Euro verdik 1 yıllığına. Ezekiel sezon başı kampına getirilemedi. Manyama konusunda kavga edecek kadar kredimi tükettim. Manyama'yı hiç istemedim. Ezekiel transferini ben gündeme getirdim. Hoca da herkes de bu transferi onayladı. Ezekiel, Malick kendi ülkelerinin milli takımında oynayan oyuncular” ifadelerini kullandı.

DAHA SONRA ÇAKICI BAĞLANDI
Bülent Akın’dan sonra yayına bağlanan Celalettin Çakıcı ise yeşil beyazlı kulüpte mali durumun vahim olmadığını ifade etti.  Çakıcı, “Bülent Akın'ı Aykut Kocaman istemiyordu. Devre arasında kendi işlerim için Çin'e gittim. Geldiğimde sadece Yatabare transferi yapılmıştı. Geçtiğimiz sene ile şimdiki puan tablomuz karşılaştırılamaz. 2 yıl üst üste Avrupa'ya gitmenin üstüne koyamadığımızın üzüntüsünü yaşıyorum. Tek tesellimiz ligde kalmış olmamız” ifadelerini kullandı. Atiker Konyaspor’da bu sezon birçok transfer yapılmasına rağmen mali durumun vahim olmadığını belirten Çakıcı, Riad Bajic’in Udinese’ye transferinin de kendi başarıları olduğunu söyledi.

BAŞKAN, TOPU TARAFTARA ATTI
Yayına Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz da katıldı. Bu sezon için herkesin kendini sorgulaması gerektiğine değinen Yılmaz, ‘Bu sene ders yılıydı. Yönetimimiz bundan ders çıkaracaktır. Bu süreçte herkes kendini sorgulasın. Biz yönetim olarak sorguluyoruz. Özellikle de taraftar kendi içerisinde bu seneyi sorgulasın. Genel Kurul kararını Yönetim Kurulu alır. Amacımız Konyaspor menfaatleri doğrultusunda hareket etmektir” ifadelerini kullanarak gündem değiştirdi.

KAYNAK: YENİ HABER