'Buna bir işgal teşebbüsü demek çok doğru olur'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, "Millete, milletin seçmiş olduğu Cumhurbaşkanına saldırılar, dünya tarihinde benzeri olmayan bir hadisedir. Bu bakımdan buna bir işgal teşebbüsü demek çok doğru olur." dedi.
'Buna bir işgal teşebbüsü demek çok doğru olur'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi 9. dönem rektörlük devir teslim töreni öncesi Balkan Kongre Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini, 15 Temmuz'da bir işgal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını belirten Şentop, "Bu, Türkiye'nin iç dinamikleriyle gerçekleşen bir darbe girişimi değil. Darbelerin hepsi dış irtibatlarla gerçekleşebilir ancak. Dünyanın her yerinde öyledir. Gerçekleşmedeki şekli itibariyle bu hepsinden farklıdır. Millete, milletin seçmiş olduğu Cumhurbaşkanına ve milletin temsil edildiği TBMM'ye saldırılar ve uçaklarla bombalar atılması, dünya tarihinde benzeri olmayan bir hadisedir. Bu bakımdan buna bir işgal teşebbüsü demek çok doğru olur." şeklinde konuştu.

Milletin 15 Temmuz'da bir destan yazdığını vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan bu yana milletimiz, tüm şehirlerimizde, İstanbul'da, Ankara'da milli irade nöbeti tuttu. Milletimiz kendi oylarıyla seçilen iktidara, seçilenlere sahip çıktı. Milletimiz iktidar şekline yani demokrasiye sahip çıktı. Silahların, tanların önündeki duruşu, uçaklara, helikopterlere meydan okuyuşu büyük bir destan ve tarihe yazılacak bir hadisedir. Bütün dünyada da bu böyle takip ediliyor. Şimdi bütün bu milli irade kıyamının finalini inşallah yarın Yenikapı'da yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, siyasi parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, yüksek yargı organlarının başkanları ve kuvvet komutanları ile Genelkurmay Başkanımızın katılacağı bir miting yapılacak, milletle bir arada olacağız. Belki Türkiye tarihinin, belki bundan sonrasının da en büyük en kalabalık mitingini, toplantısını Yenikapı'da yapacağız."

Şentop, Yenikapı mitinginin 15 Temmuz'a tepki vermeyenlere ve dünyaya ders olacağını dile getirdi.