'Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek. Çünkü halk artık 'dur bakayım' diyor." dedi.
'Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek'

Kızılay Meydanı'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden  TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz'da Türkiye'nin bir badireden kurtulduğunu, çok üzücü bir gün yaşandığını, hiç beklenmeyen bir tablo ile karşılaşıldığını fakat Türkiye'nin bu durumdan kısa zamanda kurtulduğunu belirtti.

Kendi tankı ve silahıyla karşı karşıya kalan milletin çok üzgün olduğunu vurgulayan Kahraman, "Şunu biliyoruz, teröristler asker kılığına girdiler ve Türkiye'mizin önünü kesmek için harekete geçtiler." ifadesini kullandı.

Türkiye'de önceden yaşanan darbelerde halkın istediği halde sokağa çıkamadığına dikkati çeken Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu kabul etmediğini, milleti meydanlara çağırdığını ve herkesin meydana çıkarak darbe girişimini engellediğini bildirdi.

Darbe girişimi nedeniyle Meclise gelerek, üzüntüsünü dile getiren devlet adamları olduğunu aktaran Kahraman, gelenlerin, "Siz ayakta duracaksınız ki biz var olacağız. Siz Osmanlısınız ve biz büyük bir coğrafya içinde, sizin coğrafyanız içindeyiz, sizin bu badireyi atlatmanız bizim de kurtuluşumuz oldu." ifadesini kullandıklarını bildirdi.

Önceki darbelerin aksine milletin demokrasisine sahip çıktığına değinen Karaman, "Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek. Çünkü halk artık 'dur bakayım' diyor." dedi.

"Kandile atılan bombalar, benim vatanımda, benim meclisime atıldı"

TBMM Başkanı Kahraman, vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesi Gazi Meclisi de tereddüt etmeksizin bombaladığına vurgu yaparak, "Bu bombalar terörle mücadelede kullanılan bombalar. Kandile atılan bombalar, benim vatanımda, benim meclisime atıldı. Seni kim efsunladı, kim yanlışa sürükledi, kim afyonladı? Lanet olsun ona." ifadesini kullandı.