'Bunu yapanların gözlerimin içine bakmasını istiyorum'

FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan Karabilek, "Sadece bu kişilerin, bunu yapanların gözlerimizin içine bakmasını istiyorum. Neden, niçin bize ateş ettiniz? Biz ne yapmıştık? dedi.
'Bunu yapanların gözlerimin içine bakmasını istiyorum'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan inşaat ustası Levent Karabilek, AA muhabirine yaşadıklarını anlattı. 

Olay sırasında izinli olduğunu ve Yozgat'ta bulunduğunu belirten Karabilek, televizyonda olanları izledikten sonra çocukları ve bazı arkadaşlarıyla özel araçlarına binerek yola çıktılarını, yaklaşık 2,5 saat içerisinde Genelkurmay Başkanlığının önüne geldiklerini söyledi.

Elinde taşıdığı Türk bayrağının hastane odasındaki yatağının başında tutan Karabilek, şöyle dedi:

"Arkamdaki Türk bayrağını görüyorsunuz. Şehitlerin kanıyla yıkanmış bir bayraktır bayrağımız. Vatan hainlerine teslim edilemeyecek kadar güzeldir. Tüm samimiyetimle söylüyorum, ben oraya şehit olmaya gittim. Bana ateş eden albaya, gözünün içine baka baka halkına ateş etmemesini söyledim."

Ateş açıldığı sırada biri 14, diğeri 11 yaşındaki iki çocuğunun da yanında olduğunu aktaran Karabilek, çocuklarını olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra, ateş açanların üzerine doğru yürüdüğünü ve ateş edilmemesi yönünde yaptığı çağrıya ateşle karşılık verildiğini belirtti.

Karabilek, şöyle devam etti:

"İnsanların üzerine ateş etmemelerini söyledim. Ama beni dinlemedi, albay beni tehdit ederek 'ateş' emri verdi. Silahını bırakan askere, silahını eline alması söylendi. Vatan hainleri bunlar. Sadece bu kişilerin, bunu yapanların gözlerimizin içine bakmasını istiyorum. Neden, niçin bize ateş ettiniz? Biz ne yapmıştık? Bu ülkeyle dertleri neydi, bu halkla dertleri neydi?"

"Bayrağı tutuğum elime ateş etti"

Yaralandığı anda Türk bayrağının sağ elinde olduğunu ve kurşunun bu eline isabet ettiğini anlatan Karabilek, "Bayrağı tutuğum elime ateş etti. Ne sandı? Bayrağın üstündeki rengi hatırlamadı mı? Tek dileğim, Allah onları ıslah etsin. Allah, akıllarını başkalarına satanların, ülkelerini başkalarından emir alarak yönetmek isteyenlerin eline bırakmasın. Biz, şehit olmaya hazırız. Bu halk büyük bir halk. Bu devlet, büyük devlet." diye konuştu.

Karabilek, hiçbir şeyden korkmadığını, yaralanmaktan üzüntü duymadığını, yine olsa bir kez daha gitmekten çekinmeyeceğini de vurgulayarak, "Bu halkın ne kadar büyük olduğunu gördüler." değerlendirmesinde bulundu.