'Buradaki halklarla gönül bağlarımızı kurmalıyız'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Saraybosna'da yaptığı konuşmada, "Buradaki ayak izlerimizi yeniden canlandırmalı, buradaki halklarla gönül bağlarımızı kurmalıyız." dedi.
'Buradaki halklarla gönül bağlarımızı kurmalıyız'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Ziraat Bank Bosna Hersek'in yeni genel müdürlük binasını gezdi.

Kurtulmuş, burada Ziraat Bank Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş'tan bankanın çalışmaları ve ülkedeki yatırım imkanları hakkında bilgi aldı. Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelen Kurtulmuş, AA'nın ve TRT'nin ülkedeki faaliyetleri hakkında kurumların temsilcilerinden bilgi aldı.

Kurtulmuş, burada yaptığı kısa konuşmada, "Buradaki ayak izlerimizi yeniden canlandırmalı, buradaki halklarla gönül bağlarımızı kurmalıyız." ifadesini kullandı.

Daha sonra şehrin kalbi olarak nitelendirilen tarihi Başçarşı'ya gelen Kurtulmuş, burada kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ve esnafla fotoğraf çektirdi.

Öğle namazını tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde kılan Kurtulmuş, cami bahçesindeki Gazi Hüsrev Bey Türbesi'ni ziyaret edip dua etti.

Kurtulmuş, Başçarşı'daki bir Türk esnafı da ziyaret ettikten sonra mezuniyet törenine katılmak üzere Uluslararası Saraybosna Üniversitesine (IUS) hareket etti.

IUS'un mezuniyet törenine katılacak Kurtulmuş, akşam Saraybosna Filarmoni Orkestrası'nın geleneksel ramazan konserini izleyecek.