"Buralar vatandaşın tapulu mülküdür"

CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi:-"(Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm) Buralar vatandaşın tapulu mülküdür çünkü 60-70 senedir, hatta Gaziosmanpaşa'nın adının 'Taşlıtarla' olduğu günlerden bu yana bu vatandaşlar burada oturuyorlar, artık onlar bu
"Buralar vatandaşın tapulu mülküdür"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Yıldıztabya Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Buralar vatandaşın tapulu mülküdür çünkü 60-70 senedir, hatta Gaziosmanpaşa'nın adının 'Taşlıtarla' olduğu günlerden bu yana bu vatandaşlar burada oturuyorlar, artık onlar buralıdır. Onları yerinden-yurdundan etmeye kimsenin hakkı yoktur ve buna izin vermeyeceğiz." dedi.

Hamzaçebi, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nda Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olaylara ilişkin bilgi aldıktan sonra kalabalık bir grup eşliğinde, Yıldıztabya Mahallesi'ndeki Çilekli Bahçesi Sokak'ta ev ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nın öncülüğünde toplanan grupla gazetecilere açıklama yapan Hamzaçebi, imar mevzuatı düzenlemesini anımsatarak, "Bu maddenin adı "imar barışı" yani imar mevzuatına aykırı yapılar nedeniyle hükümet-devlet vatandaşla barışmak istiyor. Bu nedenle böyle bir madde düzenlendi ve adına imar barışı dediler." ifadesini kullandı.

Hamzaçebi, imar barışıyla imar mevzuatına aykırı yapılara af getirildiğini belirterek, bunun adına barış diyenlerin, Gaziosmanpaşa, Yıldıztabya ve Yenidoğan'da vatandaşla kavga ettiğini savunarak, şunları kaydetti:

"İki gün önce burada Gülcemal kardeşimizin evine sabah saatlerinde zorla girdiler. Bakınız, vatandaşımız şu anda isyanda, ellerinde pankartlar var. Burada vatandaşın rızası hilafına zorla bir kentsel dönüşüm uygulaması gerçekleştirilmek isteniyor. Daha evvel, riskli alan kararları aldılar. Bakanlar Kurulu kararıyla Yıldıztabya ve Yenidoğan'ı, 100 bin vatandaşımızın yaşadığı bu alanları riskli alan ilan ettiler. Vatandaşımız örgütlendi, bu kararları iptal ettirdi. Onun üzerine acele kamulaştırma kararları aldılar ve iptal edilen riskli alan kararlarından doğan boşluğu gidermek için yeniden karar aldılar. Yetmedi tek tek binalarla ilgili riskli yapı kararları almaya başladılar ancak bunların hepsinde, Hanife Hanım kardeşimizin, teyzemizin rızasını almadılar."

Vatandaşların tek talebinin, muhatap alınmak ve fikrinin dinlenmesi olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Buralar vatandaşın tapulu mülküdür çünkü 60-70 senedir, hatta Gaziosmanpaşa'nın adının 'Taşlıtarla' olduğu günlerden bu yana bu vatandaşlar burada oturuyorlar, artık onlar buralıdır. Onları yerinden-yurdundan etmeye kimsenin hakkı yoktur ve buna izin vermeyeceğiz. 24 Haziran'da buna teşebbüs edenleri, millet sandıkta bırakacak ve onları sandığa gömecektir." şeklinde konuştu.



Kaynak: