Burası Kudüs değil bakın neresi!

Fotoğrafı görenler burasının Kudüs olduğunu düşünüyor ancak dikkatli bakıldığında gerçek ortaya çıkıyor; Burası Kudüs değil Balıkesir! İşte Balıkesir Mescidi Aksa Camii hakkında ayrıntılar...
Burası Kudüs değil bakın neresi!

Fotoğrafta ilk defa görenler buranın Kudüs olduğunu sanıyor ancak gerçek bambaşka. Burası Balıkesir'e bağlı bir cami. Balıkesir Karesi Kudüs Cami olarak geçen bu cami Mescid-i Aksa mimarisi örnek alınarak yapıldı. Peki konumu nerede, görüntüleri nasıl? İşte Balıkesir'de yer alan o cami hakkında bilmeniz gerekenler...

BURASI KUDÜS DEĞİL BALIKESİR

Balıkesir’in Karesi ilçesinde yer alan Mescidi Aksa Camii, Kudüs’te bulunan Kubbet’üs Sahra örnek alınıp birebir olarak inşa edildi. Mescidi Aksa Cami’nin yapımına 2018 yılında başlanmış, camii 2019 yılının Kurban Bayramı’nda ibadete açıldı. Mescidi Aksa Camii sadece Balıkesir’de yaşayanların ziyaret ettiği bir cami değil aynı zamanda diğer illerden de yoğun bir şekilde ziyaretçi kabul eden cami olarak karşımıza çıkıyor.

burasi-kudus-degil-balikesir-6tul.jpg

BALIKESİR MESCİDİ AKSA CAMİİ NEREDE

Mescidi Aksa Cami Balıkesir'in Karesi ilçesine yer alıyor. Caminin konumu ve adresi ise aşağıdaki gibidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

"Kudüs'te bulunan ve İslam mimarisinin bilinen ilk kubbeli yapısı olan Kubbet-üs Sahra'nın tıpa tıp benzeri olan, iç-dış mimarisiyle aynı özelliklere sahip Balıkesir Kudüs Camisi, 2019 Kurban Bayramı namazıyla birlikte kapılarını ibadete açtı. Balıkesir simgelerinden olmaya aday."

"Benim görüşüm küçük olması ayrı bir hava katmış, şehir merkezine daha yakın bir yer olsa ziyaretçisi daha da fazla olurdu, her santimetresi ayrı güzel, hava karardıktan sonra ziyaret etmenizi tavsiye ederim."

Etiketler :