Burdur’da 11’i müdür 38 polis tutuklandı

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında mahkemeye çıkarılan 38 polis ve rütbeli tutuklandı.
Burdur’da 11’i müdür 38 polis tutuklandı

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında mahkemeye çıkarılan 38 polis ve rütbeli tutuklandı.

Burdur Adliyesi'nin resmi internet sayfasından açıklama yapan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş hükümetine ve Cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmalar kapsamında, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları ve rütbeli sınıfı ile ilgili bugüne kadar yapılan soruşturmalarda toplam 55 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilerek soruşturma işlemleri yapılmıştır. Bu soruşturmalar sonucunda 38 polis memuru ve rütbeli tutuklanmış olup, 13 polis memuru ve rütbeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 4 polis memurunun soruşturması halen devam etmektedir. Soruşturulan 7 3.sınıf emniyet müdüründen 6'sı tutuklanmıştır. Soruşturulan 5 4.sınıf emniyet müdüründen 5'i de tutuklanmıştır. Soruşturulan 3 emniyet amirinin 3'ü de tutuklanmıştır. Soruşturulan 1 başkomiser adli kontrol altına alınmıştır. Soruşturulan 8 komiserden 6'sı tutuklanmıştır. Soruşturulan 11 komiser yardımcısından 9'u tutuklanmıştır. Soruşturulan 1 başpolis tutuklanmıştır. Soruşturulan 15 polis memurundan 8'i tutuklanmıştır. Halen 4 polis memurunun soruşturması devam etmektedir" dedi.

32 polisin BYLOCK kullanıcısı olduğu tespit edildi

Başsavcı Doğan, soruşturmalar kapsamında Burdur'da gözaltına alınan 32 polisin BYLOCK kullanıcı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. BYLOCK kullanıcılarının çoğunun rütbeli sınıfındaki emniyet görevlileri olduğunu belirten Doğan, "FETÖ terör örgütü özellikle 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra devletin kendilerini takip etmesinden kurtulmak amacıyla LİNE, WATSHAPP, VİBER, Hİ, KAKAO TALK, COVER ME gibi programları haberleşme ve iletişim kurma amacıyla kullanmıştır. Bu programların deşifre edilmesi üzerine son olarak BYLOCK adlı bir program aracılığıyla örgüt üyelerinin haberleştiği yine MİT tarafından tespit edilmiştir. Burdur İl Emniyet Müdürlüğünde görevli rütbeli ve polis memuru sıfatında olan FETÖ terör örgütü üyeliğinden haklarında soruşturma açılan kişilerden 32'sininde bu BYLOCK programının kurulu olduğu tespit edilmiştir. Bunlardan çoğunluğunun rütbeli sınıfındaki emniyet görevlileri olması dikkat çekicidir. Ayrıca diğer kişi ve kurum çalışanlarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda hakim, savcı, öğretim üyesi, avukat, öğretmen, dernek yöneticileri ve üyeleri, askerlerde benzer BYLOCK üyeliklerin bulunduğu tespit edilmiştir. Yine emniyet görevlilerinde BYLOCK kullanımı yanında Fethullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatıranlar, usulsüz dinleme ve bilgi sızdırma yaptıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma yürütülenlerle ilgili de benzer tedbirler uygulanmıştır. Kamuoyundaki neden bu kadar çok polis memurunun tutuklandığı hususundaki tartışmanın açıklığa kavuşturulması amacıyla bu bilgilerin paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur" dedi.

Kaynak: