Burdur’da 297 olayda, 300 kişi yakalandı

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ağustos Ayı boyunca yapılan çalışmaları paylaştı.
Burdur’da 297 olayda, 300 kişi yakalandı

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ağustos Ayı boyunca yapılan çalışmaları paylaştı.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ağustos Ayı boyunca, 16 Terör, 149 Asayiş, 37 Kabahat, 11 Kaçakçılık olayı olmak üzere, toplam 297 olaya müdahale ederken, 300 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Jandarma tarafından gözaltına alınan şahıslardan 9 kişi hakkında tedbir kararı alındığı ve 16 kişi hakkında ise idari para cezası verildiği kaydedildi.

Ağustos'ta bakılan 48 kazada 70 kişi yaralandı

Jandarma Trafik Timleri'nce yapılan kontrollerde ise ilde toplam 29 yaralamalı ve 19 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere, toplam 48 trafik kazasına müdahale edildiği, bu kazalarda toplam 70 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Aranan 25 kişi yakalandı

Jandarma'nın dönem içerisinde yaptığı diğer çalışmalar kapsamında ise, çeşitli suçlardan arandıkları tespit edilen toplam 25 şüphelinin yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Çok sayıda suç ve suça konu malzeme ele geçirildi

Diğer taraftan kaçakçılık ve asayiş olayları kapsamında jandarma tarafından yapılan çalışmalar kapsamında şahıslarla ilgili gerekli işlemler yapılırken, ele geçirilen malzemelere de el konulduğu kaydedildi. Jandarma tarafından ele geçirilen malzemeler ise şöyle:

"7 bin 921 gram kubar esrar, bin 208 kök kenevir, 5 gram kenevir tohumu, 53 adet kazı malzemesi, 5 adet dedektör, 14 adet sahte Türk Lirası."

"Toplum destekli kolluk anlayışı devam edecek"

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Jandarma sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir" denildi.

Burdur’da 297 olayda, 300 kişi yakalandı

Burdur’da 297 olayda, 300 kişi yakalandı

Kaynak: