Bursa, Dünya basketbol şampiyonasına hazırlanıyor

Bursa, Dünya basketbol şampiyonasına hazırlanıyor

Bursa TOFAŞ Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye-Letonya Dünya Basketbol Şampiyonası eleme müsabakası kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Basketbol Federasyonu heyeti, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin'i ziyaret ederek organizasyonla ilgili değerlendirmeleri yaptı.

Ulusal ve uluslararası organizasyonların önemli merkezlerinden biri haline gelen Bursa'da, Türkiye-Letonya Dünya Basketbol Şampiyonası eleme müsabakası heyecanı yaşanacak. 2019 yılında Çin'de yapılacak FIBA Dünya Kupası Şampiyonası kapsamında, 24 Kasım 2017 tarihinde Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Letonya Milli Takımı arasında oynanacak eleme müsabakası hazırlıkları sürüyor. Müsabaka öncesi sürdürülen çalışmaları inceleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, Bursa Hakem Gözlemcisi Varol Çorapçıgil ve Federasyon İl Temsilcisi Emre Bayer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin'i ziyaret etti.

"Bursa uluslararası organizasyonların gözbebeği oldu"

Eleme müsabakası ve sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Basketbol Federasyonu heyetine teşekkür eden İl Müdürü Şahin, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün federasyonlarla olan sıkı işbirliği ve planlı çalışmaları ile tesisleşme hamlesi neticesinde Bursa'nın son beş yıl içerisinde uluslararası organizasyonlara ev sahipliğinde gözbebeği olduğunu ve bu açıdan Dünya Basketbol Şampiyonası eleme müsabakalarına ev sahipliği yapmanın önemli olduğunu söyledi. Son yıllarda düzenlenen onlarca önemli müsabakanın Bursa'nın sporda geldiği yeri ortaya koyduğunu belirten İl Müdürü Şahin, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda önemli bir sınav verecek olan milli takıma Bursa olarak en iyi şekilde destek vermenin gayretinde olacaklarını ve sporseverlerin millileri yalnız bırakmayacağını söyledi.

2019 Dünya Basketbol Şampiyonası eleme müsabakası öncesi Tofaş Spor Salonu'nda sürdürülen çalışmaları incelediklerini kaydeden Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı ise eleme müsabakasının Türkiye'nin Dünya Kupasına katılması için çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'na müsabakayı Bursa'ya verdiği için teşekkür eden Bursa İl Temsilcisi Emre Bayer de, Bursa olarak müsabakaya ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bursa, Dünya basketbol şampiyonasına hazırlanıyor

Bursa, Dünya basketbol şampiyonasına hazırlanıyor