Bursa, Makedonya için seferber

Makedonya'da 20'nin üzerinde can kaybına sebep olan sel felaketinin ardından harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, gıda, giyim ve temizlik maddelerinden oluşan ilk yardım TIR'ını salı günü yola çıkartıyor.
Bursa, Makedonya için seferber

Sel felaketinin özellikle dar gelirli Müslümanların yaşadığı Üsküp, Kumanova ve Hasanbeg'i etkilediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Felaket haberini alır almaz Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Bursa'yı harekete geçirdik. Tüm üyelerle irtibat kurarak gerekli ihtiyaç maddelerini toparladık. İnşallah toplanan yardım malzemelerini Salı günü itibariyle yola çıkartıyoruz" dedi.

Başkan Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak afetin yaralarını sarma konusunda Makedonya'ya ellerinden gelen desteği vereceklerini belirterek, "Şu anki bilgilere göre 20'nin üzerinde ölen var. Sayısının 40'ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara büyük geçmiş olsun diyorum. Allah bu tür felaketlerden bizleri ve kardeşlerimizi korusun" diye konuştu.

Recep Altepe, felaketin etkili olduğu bölgelerde dar gelirli Müslümanların yaşadığını belirterek, belediye, SİAD ve STK'lara Mekadonya'ya yardım yapmaları çağrısında bulundu. Şu anda bölgede su, un, yağ, şeker, tuz, makarna, pirinç, temizlik maddeleri, bebek bezi ve battaniye eksikliğinin had safhada olduğunu kaydeden Başkan Recep Altepe, "Bu konuda hassasiyet gösteren tüm kişi ve kurumlardan Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz. Toplanan yardımlar oradaki kardeş belediyelerimiz eliyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

Bursa, Makedonya için seferber

Bursa, Makedonya için seferber

Bursa, Makedonya için seferber

Kaynak: